17:27 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (213)
  72240

  Toate instituțiile se dau peste cap să arate cât de implicate sunt în rezolvarea problemelor revelate de drama din Caracal. Inspecția Judiciară controlează procuratura Caracal. Restul României, la următoarele crime.

  BRUXELLES, 1 august - Sputnik, Daniela Porovăț. Doar crimele și tragediile mai pun în mișcare instituțiile din România, așa că Inspecţia Judiciară a anunțat că efectuează, în perioada 1-9 august, un control tematic la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal vizând activitatea desfăşurată în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 iulie 2019.

  Celelalte orașe sau zone din România, unde situația nu are de ce să fie diferită față de Caracal, își așteaptă rândul la niște crime sau alte tragedii pentru ca instituțiile abilitate să descopere că nici acolo nu funcționează statul.

  Inspecția va verifica la Procuratura Caracal modul de înregistrare, repartizare, precum şi prioritizarea soluţionării dosarelor şi lucrărilor; modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale vizând verificarea competenţei de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale şi respectiv, declinarea de competenţă; modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale în exercitarea atribuţiei de a conduce şi supraveghea activitatea organelor de cercetare penală în soluţionarea dosarelor penale înregistrate, precum şi a oricăror alte situaţii vizând managementul cauzei; modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale în soluţionarea plângerilor vizând tergiversarea soluţionării dosarelor.

  Între timp, poate lumea uită de tragedie și totul se va încheia cu un raport stufos și inutil.

  Тема:
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (213)

  Tematic

  Statistica groazei: România, pe primul loc în Europa la traficul de persoane
  Unii părinți, patronatele din turism și Dăncilă fac praf învățământul
  112: linia telefonică mortală
  Adrian Năstase, radiografia dramei din Caracal: miza este controlul STS!
  Are legătură cu scandalul din Caracal vizita fulger a ambasadorului SUA la Guvern?
  Procurorul vinovat de întârzierea intervenției din Caracal a fost suspendat
  Bătaie de joc! Încă unul ”aspru” pedepsit: Șeful Poliției Caracal iese la pensie!
  Tagurile:
  Caracal, Inspecția judiciară, Procuratura


  Știrile Zilei