07:33 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Laura Kovesi

  Europa, mai zgârcită decât statul paralel: bugetul lui Kovesi, mult mai mic decât al DNA!

  © Photo: Captură ecran
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)
  69520

  Bugetul lui Kovesi ca șef al Parchetului European vine ca o mare dezamăgire pentru fosta șefă anticorupție, obișnuită cu banii fără număr puși la dispoziție de statul paralel care a asigurat sume uriașe pentru DNA

  BRUXELLES, 26 sept - Sputnik, Daniela Porovăț. Bugetul pe care îl va controla Kovesi va fi de aproape cinci ori mai mic decât cel al DNA din România, deși e vorba de un Parchet European care supervizează aproape toate țările Uniunii. Astfel, Luxembourg Times a dezvăluit că Parchetul European îşi va începe activitatea cu o reducere de 40% a personalului prevăzut într-un acord de funcţionare din 2015. 

  Dacă iniţial instituţia ar fi urmat să aibă 118 angajaţi, la care ar fi fost adăugaţi şi 90 de funcţionari care lucrează în prezent la Biroul European Anti-Fraudă, sursele citate de publicaţia luxemburgheză arată că numărul final de angajaţi va fi de 117, cu tot cu personalul transferat.

  Dar, ce e mai grav pentru Kovesi, Parchetul European va lucra cu un buget de 8,37 milioane de euro, adică semnificativ mai mic decât cel pe care îl are în prezent DNA, în timp ce pentru anul viitor banii DNA vor depăşi 37 de milioane de euro, adică de aproape cinci ori mai mult decât va avea Kovesi la dispoziție!

  După cum se vede, Uniunea Europeană nu este la fel de darnică precum statul paralel din România și nu oferă bani fără număr pentru lupta anticorupție a lui Kovesi. Nu este însă ciudat, pe de altă parte, ca o singură instituție din România, DNA, să aibă un buget de aproape cinci ori mai mare decât instituția europeană anti-corupție? De parcă anticorupția ar fi industria strategică a României și trebuie investit în ea corespunzător!

  Тема:
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)
  Tagurile:
  Parchet, DNA, Buget, Laura Codruța Kovesi


  Știrile Zilei