12:39 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Tragedia Colectiv: Filmul evenimentelor, imagini dramatice (28)
  87521

  Grupul civic Reset a formulat o plângere penală pe numele șefului DSU, Raed Arafat, și a șefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță, în urma noilor filmări, ascunse până acum, de la Colectiv, dar dezvăluite de presă

  BUCUREȘTI, 25 oct - Sputnik, Marius Holdean. Reprezentanții Grupului Civic Reset au anunțat astăzi că au decis să formuleze un denunț împotriva conducerii IGSU și a lui Raed Arafat, „pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal”: „Sustragerea, distrugerea, reținerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

  Plângerea penală vine ca urmare a dezvăluirii de către presă a filmării intervenției autorităților la Colectiv.

  „Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus. Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie, iar probele video au confirmat bănuielile noastre”, au transmis reprezentații grupului.

  Aceștia constată că ”statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund. Suntem singuri și ne avem doar pe noi”.

  Plângerea este adresată procurorului șef, Bogdan Licu.

  Pus în fața dezvăluirilor presei, Raed Arafat a reacționat imediat după izbucnirea scandalului acuzând jurnaliștii că fac dezvăluiri pe bani:

  ”Ce este trist însă este faptul că, din dorința de rating și de a ieși în față, unii jurnaliști sunt dispuși să folosească sentimentele și durerea unor părinți ca să-și deservească interesul propriu și al instituției pe care o reprezintă și a eventualilor sponsori care stau în spatele articolelor de denigrare pe care le publică, mai ales în preajma datei de 30 Octombrie".

  Într-o conferință de presă justificativă desfășurată ieri, reprezentanții ISU au declarat că nu aveau obligația să transmită ”din oficiu” aceste imagini și au anunțat că nimeni nu are de ce să își dea demisia.

  Тема:
  Tragedia Colectiv: Filmul evenimentelor, imagini dramatice (28)

  Tematic

  Film exploziv cu tragedia de la Colectiv ţinut în secret, dat acum la iveală – detalii-şoc
  Scandalul filmului de la Colectiv: Arafat atacă presa acuzând-o că face dezvăluiri pe bani
  Scandalul filmului ascuns de la Colectiv: nici o demisie!
  Raed Arafat CONFIRMĂ implicații politice în scandalul filmul de la Colectiv
  Mircea Badea, reacție radicală după filmul ”Colectiv”: ”E mizerabil, exagerat de ticălos!”
  Tagurile:
  Raed Arafat, Colectiv


  Știrile Zilei