16:48 13 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  3901160

  Dosarul pare a fi o făcătură, cel puțin în forma prezentată deocamdată publicului. Dar, există și o părere avizată care susține că în spatele scandalului e o chestiune gravă, care ar fi ajuns și la cunoștința președintelui Iohannis!

  BUCUREȘTI, 19 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Gelu Oltean, fostul șef al odinioară puternicei UM 0962, actual DGIPI, serviciul de informații al Ministerului de Interne, a primit o lovitură din partea Tribunalului Brașov.

  Gelu Oltean a contestat măsura arestului preventiv, solicitând cercetarea în libertate în dosarul de ”trafic de droguri”, în care a fost arestat alături de concubina sa, Vanessa Youness, şi Thomas Lishman, un cetăţean britanic.  

  Dosarul pare a fi o făcătură, cel puțin în forma prezentată deocamdată publicului. Practicile șamanice, inclusiv cu renumita Ayahuasca, se fac în multe grupuri și de diverși ”șamani” locali.

  Sunt cărți scrise, se țin conferințe, se organizează târguri unde se prezintă procedee ”șamanice”, se fac emisiuni pe această temă – și toate în sensul promovării acestor procedee. Poate fi mai curând vorba de șarlatanie decât de alte aspecte.

  Repet, asta din perspectiva celor comunicate – și anume de practici curative ”alternative”, care se derulau într-o locație extrem de vizibilă, pe baza promovării pe un site.

  În dosarul actual se spune că ar fi beneficiat de ”tratamente” politicieni, magistrați, chiar și demnitari de prim rang.

  Și, atenție, există și o părere avizată care susține că nu ceea ce se prezintă e în spatele scandalului – ci o chestiune gravă, care ar fi ajuns și la cunoștința președintelui Iohannis!

  Concret, celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu afirmă că acum patru ani, consilierul pe probleme de securitate al președintelui Iohannis, Dan Chirilă, i-ar fi prezentat un dosar amplu care viza acest caz.

  ”Nucleara” e însă că în dosarul prezentat lui Iohannis era implicat numele unui fost prim ministru, după cum spune Sorin Roșca Stănescu.  

  Și, atenție, nu este un dosar cu ”vindecări”, ci de combinații cu droguri. ”Am scris atunci, dar nimeni nu s-a sesizat”, a declarat SR Stănescu, anunțând că va reveni asupra subiectului.

  Singurul premier al cărui nume ar putea avea legătură cu cei din dosar pare a fi Emil Boc, cel care a și ajutat-o la un moment dat pe Vanessa Youness.

  Emil Boc a spus că a cunoscut-o pe ”absolut întâmplător”, în condițiile în care aceasta fusese diagnosticată cu scleroză multiplă, şi avea nevoie de ajutor medical.

  ”Am sprijinit-o pentru a avea o planificare la un doctor pentru a putea menţine sub control această maladie, era foarte implicată în a găsi soluţii medicale la această boală, astfel încât şi alte persoane care suferă să aibă acces la un tratament, în vederea ameliorării bolii”, a declarat Emil Boc.

  Fostul premier spunea că Vanessa Youness avea resurse materiale, ”provenea dintr-o familie cu resurse financiare încât nu se punea problema de a nu-şi putea suporta costurile medicale, dar avea nevoie de a avea acces la consultanţă de specialitate”.

  ”Era o persoană cu aplecare spre acte de caritate, extrem de preocupată de rezolvarea cazurilor medicale şi de sprijinirea celor aflaţi în nevoie, care aveau o situaţie materială dificilă”, a mai spus Emil Boc.

  În privința premierilor care au avut legături cu Gelu Oltean, aici este o altă dicuție, asupra căreia vom reveni.

  Tematic

  Teodorovici, neiertător cu Orban și Iohannis: ”Guvernul meu a devenit Guvernul kamikaze”
  Iohannis decide în locul Guvernului și al Parlamentului: blochează scăderea TVA
  Lovitură pentru Iohannis: „Trump nu mai vine în România”
  Adrian Năstase l-a călcat în picioare pe Iohannis, care nu are replică, sunt probe clare!
  Fără analiză și consultare, Iohannis a respins o propunere avantajoasă pentru România
  Năstase îi desființează pe Orban și Iohannis – punct cu punct, fără drept la replică!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Premier, Scandal


  Știrile Zilei