02:23 10 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  83 0 0

  Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat aseară că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis despre propunerile la conducerea parchetelor și că președintele nu s-a pronunțat, dar nu a exprimat obiecții.

  BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik, Marius Holdean. Cătălin Predoiu a făcut la Europa FM declarații despre discuția sa cu președintele Iohannis pe tema numirilor șefilor de Parchete:

  „A fost o discuție în cadrul căreia i-am prezentat aceste propuneri, nu s-a pronunțat, dar nu a avut obiecții. (…) L-am informat de curtoazie”, a spus Predoiu.

  ”Curtoazia” lui Predoiu e însă doar o formulă politicoasă: el recunoaște de fapt că Iohannis a fost informat de tot ceea ce se întâmplă și că este cel care controlează numirile.

  „Am făcut informarea domnului președinte încercând să văd dacă sunt complet eronat în modul în care am gândit această procedură. Domnul președinte nu a făcut greșeala să se pronunțe într-un fel sau altul”, a mai menționat Cătălin Predoiu.

  Declarațiile lui Cătălin Predoiu vin după ce, ieri, ministrul a anunțat rezultatele selecţiei pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT.

  Astfel, pentru șefia Parchetului General a fost propusă procuroarea Gabriela Scutea, pentru șefia DNA a fost selectat procurorul Crin Bologa, iar pentru șefia DIICOT – procuroarea Giorgiana Hosu.

  Conform procedurii, propunerile ministrului vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz. După obţinerea acestuia, Predoiu va înainta propunerile preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noilor şefi ai celor trei principale Parchete.

  Tagurile:
  Cătălin Predoiu, Parchetul General, parchete

  Știrile Zilei