18:35 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  4013230

  Totul s-a făcut ”sub ochii Uniunii Europene și ale Statelor Unite ale Americii, care au susținut abuzurile procurorilor DNA în cadrul unui experiment de proporții, de preluare a dominației asupra unei țări.

  BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul jurnalist de investigații și fondator al publicației ”Lumea Justiției”, Răzvan Savaliuc, reacționează dur la adresa DNA printr-un editorial fulminant: ”Năpârcile DNA au ieșit iar la paradeală”, iar pe fond pune o întrebare directă: ”La ordinele cui mai lucrează DNA?”

  ”Cum își permit aceste rebuturi profesionale, pe salarii nemeritate de 30.000 lei/lună, unii cu zeci de achitări la activ și pentru care niciunul nu a răspuns, să continue vânarea elitelor României?”, întreabă Savaliuc.

  Investigatorul pune problema acuzațiilor care nu se bazează pe probe concrete, ci pe ”denunțuri mizerabile date după amar de vreme”.

  Urmează un pasaj de o duritate rară: ”Și-au văzut paraditorii scroafa urcată în copac la Bruxelles și cred că pot reînvia vremurile de poliție politică odioasă pe care le-au concertat cu anumite elemente antinaționale din SRI?”

  Savaliuc pune o problemă la care e greu de răspuns – dacă românii mai pot accepta reîntoarcerea la perioada de politie politica, bazate pe controversata luptă ”anticorupție” în care ”la ordine externe s-au distrus pe protocoale abuzive toate elitele României, încât aproape toata economia a ajuns pe mâini străine?”.

  Totul s-a făcut ”sub ochii Uniunii Europene și ale Statelor Unite ale Americii, care au susținut abuzurile procurorilor DNA în cadrul unui experiment de proporții, de preluare a dominației asupra unei țări, cu arma dosarelor penale”, acuză Savaliuc.

  Ei bine, faptul ca DNA își permite să redeschidă epoca ”dosarelor spectacol, ridicând cu cătușe elitele țării, care nu prezintă niciun pericol public”, asta ar fi, în opinia lui Savaliuc, consecința faptului că procurorii DNA nu poartă nici un fel de răspundere pentru faptele lor: ”în ultimii 10 ani au generat peste 1000 de achitări”.

  Ce înseamnă asta? ”Oameni nevinovați, trimiși in judecată fără probe, distruși profesional sau familial, unii băgați în groapă la propriu, afaceri și destine distruse, interese naționale subminate)”, explică Savaliuc.

  ”Asta este și consecința faptului că Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, care trebuia să-i trimită pe capete în judecată pe procurori abuzivi, e condusă de fostul procuror DNA, Nicolae Marin, un element brutal care a generat condamnarea României la CEDO pentru reținerea abuzivă a omului de afaceri Puiu Popoviciu”, consideră Savaliuc.

  Fondatorul LuJu.ro spune că acțiunea împotriva medicului Mircea Beuran ”se umple paharul”!

  Și iată o întrebare cheie: ”La pacienții doctorului Beuran, care erau programați să fie operați și care acum așteaptă cu teamă pentru viața lor s-au gândit procurorii DNA?”

  ”Comunicatul de presă al DNA dat joi publicității, pe cazul Beuran, este unul de maximă infecție, care încalcă flagrant prezumția de nevinovăție”, scrie Savaliuc, care consideră că, în orice stat civilizat, pentru un asemenea comunicat instanța anula toate probele și exonera de răspundere acuzatul”.

  Savaliuc explicitează: Beuran ”a fost prezentat opiniei publice ca vinovat - acuzat negru pe alb că a primit mita”. În comunicat se folosesc acuzații determinate – ”deși procurorii DNA nu au nicio dovada a remiterii sumei de 10.000 euro”.

  Mai mult, nu există flagrant, nu există dovada remiterii sumei, ”ci doar o declarație a unei persoane dubioase care pretinde că a dat mită - deci o persoană fără moralitate, care denunță că a săvârșit o infracțiune și care este pusă la adăpostul impunității oferite de procurori”.

  ”Mita nu se poate dovedi cu declarații de martori-denunțători!”, arată ferm Savaliuc, care subliniază că ”până la transformarea DNA în poliție politică nu exista în justiția română caz în care să nu se facă flagrant la dovedirea unei mite”.

  Ce mai acuză Savaliuc – că din cauza vânării elitelor românești de către DNA, ”azi România nu mai are politician care să poată sta pe picioare în fața marilor state care mereu ne pretind câte ceva”.

  ”Nimeni nu mai apără interesul național, ca nu cumva să i se facă dosar penal, patronii de presă au fost decimați, DNA a făcut dosare penale la jumătate din judecătorii țării ca să-i țină sub teroare și șantaj, oamenii de afaceri români au fost băgați de-a valma în închisori și multe afaceri închise pentru ca să le preia străinii” – scrie Savaliuc un adevărat rechizitoriu al situației la care s-a ajuns în România în urma acțiunilor ”anticorupție”.

  De ce se vrea azi capul doctorului Mircea Beuran? Savaliuc afirmă că ”e ordin extern ca întreaga Sănătate să fie privatizată și ca toate operațiile costisitoare să ajungă să fie făcute pe sume uriașe, la clinicile din Viena sau alte spitale din Vest, din banii asiguraților din sistemul de sănătate”. Și pentru ca ”nici un transplant să nu se mai facă în România!”.

  Răzvan Savaliuc aduce aminte de cazuri celebre în care medicii au fost supuși unei adevărate prigoane – ”Mihai Lucan (transplanturi de rinichi), academicianul Irinel Popescu (transplanturi de ficat), Vasile Astărăstoaie (președintele Colegiului Medicilor), ortopedul Gheorghe Burnei, Șerban Brădișteanu (chirurg cardiolog), Sorin Oprescu etc”, plus cazul celor ”77 de oncologi inculpați cu autobuzul de DNA”.

  Cu toate astea, ”niciun procuror tras la răspundere”, constată Savaliuc, ”acestor rebuturi profesionale le plătim 30.000 lei lunar, în timp ce țara devine tot mai săracă, iar românii continua calea pribegiei”.

  ”E timpul români să ne ridicăm în stradă, și oriunde ne-am afla, împotriva acestor năpârci care folosesc actul de justiție pentru a elimina ținte, nu pentru a aplica legea - năpârcile trebuie trase la răspundere!”, declară  Savaliuc, trăgând un semnal de alarmă: ”Corupția din marile parchete ucide!”.

  Mesajul final al acestui text fulminant e de ținut minte: ”Ne afundăm pe zi ce trece ca națiune în sărăcie, în lipsă de identitate națională, în umilință, ne calcă drepturile fundamentale în picioare și ne răpesc dreptul de a fi o națiune puternică”, scrie Răzvan Savaliuc în editorialul pe care îl puteți citi integral pe „Lumea Justiției”. 

  Tematic

  Savaliuc, lecție de rațiune și curaj pentru români, împotriva manipulării
  Savaliuc, avertisment: iată ce se pregătește, ce se află în spatele gestului lui Iohannis!
  Savaliuc, mesaj fulminant, acțiune în forță contra lui Orban – oficială! - implică și SRI!
  Acum: Ziua decisivă în Justiție! Savaliuc: ”Românii, când încep să o ducă rău, vor sânge”
  Savaliuc îi dă vestea cea mai proastă lui Iohannis - dosare care îl așteaptă!
  Dan Chitic și Savaliuc îl fac praf pe ministrul Predoiu, ”coada de topor din Justiție”
  Tagurile:
  DNA, Răzvan Savaliuc


  Știrile Zilei