09:29 06 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  17210

  Klaus Iohannis a semnat astăzi numirea în funcții a noilor șefi ai DNA, DIICOT și Parchetului General.

  BUCUREȘTI, 20 feb - Sputnik, Marius Holdean. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretele de numire a șefilor de Parchete, a anunțat Administrația Prezidențială

  Astfel, Iohannis a semnat decretele pentru numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Gabriela Scutea, pe o perioadă de 3 ani, pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a domnului Crin-Nicu Bologa, pe o perioadă de 3 ani și pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei Elena-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de 3 ani.

  Alegerea celor trei șefi de Parchete a fost presărată de scandaluri, instituțiile amintite având un istoric controversat în privința utilizării lor ca instrumente politice. De reamintit că cel mai contestat șef de Parchet, Laura Codruta Kovesi, a fost, pe rând, atât procuror șef al Parchetului General, cât și al DNA.

  Rămâne de văzut în ce măsură noii șefi ai DNA, DIICOT și PG vor continua moștenirea politizării acestor instituții sau dacă vor avea curajul să se desprindă de practicile de poliție politică anterioare.

  Tagurile:
  DIICOT, DNA, parchete

  Știrile Zilei