04:24 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  1550913

  Curtea de Apel a stabilit că fostul colonel a comis trafic de influenţă şi spălare de bani, a primit sute de mii de euro şi o maşină de lux de la un omul de afaceri libanez.

  BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik, Evan Răutu. Curtea de Apel Bucureşti  a decis, acum puțin timp, condamnarea la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare a fostului colonel SRI Daniel  Dragomir. Sentința este definitivă.

  Lovitura e cu atât mai dură și neașteptată cu cât CAB  a desfiinţat parțial prima decizie din dosar, prin care Daniel  Dragomir fusese achitat pentru toate faptele de corupţie.

  Conform deciziei, fostul colonel a comis trafic de influenţă și spălare de bani ”după ce a primit sute de mii de euro şi maşină de lux de la omul de afaceri libanez, Rami Ghaziri”, transmite „Știri pe surse”. 

  Mai mult, în același dosar a fost condamnată și soţia ofițerului, Zoica Dragomir, fost cadru SRI. Pentru implicare a fost condamnată la doi ani şi opt luni de închisoare - dar cu suspendare.

  Daniel Dragomir va fi încarcerat azi.

  În ultima postare, datată 11 iunie, Dragomir se arăta încrezător în șansele sale:

  ”Vine vremea ca Adevărul să iasă la iveală. A venit vremea ca toate minciunile, invențiile, mizeriile, probele măsluite, presiunile, abuzurile și ordinele ilegale să își primească răsplata.

  Dragomir a acuzat imixtiunile politice și presiunile în dosar.

  Daniel Dragomir a fost unul dintre cei mai buni ofițeri ai generației sale, a avansat repede în carieră fiind inițial apreciat de generalul Florian Coldea, intrând apoi în conflict și în scheme complicate, în urma cărora… s-a ajuns la situația de azi.

  Căderea sa a fost marcată de scandalul ”Black Cube”, care ar fi vizat o acțiune informativ operativă care o viza pe Laura Kovesi – și care era realizată de o firmă israeliană, condusă de un fost șef al Mossad.

  Dragomir a făcut dezvăluiri de mare anvergură despre implicarea unor personaje din servicii în politică, justiție și presă, provocând adevărate cutremure. A încercat să genereze chiar un fel de curent politic și alte inițiative din zona civică… cam toate dovedindu-se un fel de blufuri.

  Cu siguranță, condamnarea sa va genera multe comentarii – și e de urmărit ce se va întâmpla cu fostul ofițer.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Coronavirus România. Dragomir: ”Urmează un festival al dezinformărilor”
  Liviu Pleșoianu și Daniel Dragomir îl demască și îl fac praf pe Tăriceanu!
  Dragomir, dezvăluiri dramatice: ”În ultimele luni, am tot umblat prin spitale”
  Dragomir: ”Le mulțumesc celor din Comisia de Învățământ a Parlamentului”
  Col. Dragomir-SRI, informație gravă: ”Ei tranzacționează PSD ca să scape de dosarele lor”
  Colonelul Dragomir bate obrazul PSD: “Cei de care fugiți azi v-au adus la 45%!”
  Tagurile:
  SRI, Daniel Dragomir


  Știrile Zilei