10:19 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  75980

  ”Am înaintat, astăzi, Guvernului, plângerea prealabilă necesară intentării unui PROCES COLECTIV, pentru a obliga Executivul să respecte legea”

  BUCUREȘTI, 17 iul – Sputnik. Așa cum am anunțat încă de ieri, jurnalistul Cristian Vasilcoiu, consilier al fostului ministru Lia Olguța Vasilescu, a luat decizia de a cere în instanță Guvernului plata diferenței alocației pentru copii, începând cu 1 ianuarie 2020, data la care a intrat în vigoare majorarea alocației.

  Vasilcoiu a propus chiar un proces colectiv, chemându-i și pe ceilalți părinți să vină alături de el, parte în proces. Jurnalistul a apelat la un cabinet de avocatură și… azi acțiunea a devenit oficială – a fost depusă plângerea prealabilă!

  ”Am înaintat, astăzi, Guvernului, plângerea prealabilă necesară intentării unui PROCES COLECTIV, pentru a obliga Executivul să respecte legea și să DUBLEZE ALOCAȚIILE de stat pentru copii”, anunță Cristi Vasilcoiu, subliniind ”Așa cum am promis, nu ne lăsăm!”.

  Jurnalistul anunță părinții interesați să adere la procesul colectiv că ”îl pot contacta pe avocatul Florin Pascu pe adresa de mail avocatflorinpascu@yahoo.com”.

  ”Vom cere în instanță ca prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Florin Cîțu și ministrul Muncii Violeta Alexandru să răspundă în solidar, adică personal, pe motiv ca nu au respectat legea!”, a scris Cristian Vasilcoiu pe pagina de socializare, prezentând și documentele acțiunii.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Guvern, Părinți

  Știrile Zilei