08:03 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  20610

  Dacă ar începe ”Portocală” să vorbească? Pe lângă persoanele din dosar ar putea exista un DENUNȚĂTOR, scos din cauză, pentru că a făcut denunțul înainte de deschiderea dosarului.

  BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. Curtea Supremă a decis acum puțin timp că fostul procuror Mircea Negulescu ”Portocală” va fi plasat sub control judiciar pentru următoarele două luni.

  ”Admite contestația formulată de inculpatul Negulescu Mircea împotriva încheierii (...). Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând (...) înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Negulescu Mircea (...) cu măsura controlului pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 august 2020 până la data de 11 octombrie 2020, inclusiv”, a decis ÎCCJ.

  Conform deciziei din dosar, Negulescu nu are voie să se apropie de mai mulți implicați în dosar, printre care Savu Alfred Virgil, Savu Daniel, Ponta Victor, Ghiţă Sebastian, Cosma Vlad, Păvăleanu Marcel, Alexe Răzvan, Cosma Mircea şi alții.

  Interesantă ar fi următoarea „ipoteză”: pe lângă aceste persoane, ar putea exista și altele (altul), cu care Mircea Negulescu a încheiat ”acorduri”, dar mai ales ar putea exista un DENUNȚĂTOR al afacerii, scos din cauză, pentru că a denunțat înainte de deschiderea dosarului. Scos/scoasă din cauză (pe baza NCP și NCPP) deși a fost o verigă importantă!

  Scoaterea din dosar (în baza legii) este decizia procurorului de caz, judecătorului i s-a prezentat rechizitoriul… cu numele pe care le cunoaștem, care sunt la vedere.

  Ori, hai să luăm în calcul că Negulescu va fi condamnat definitiv – trebuie să preia alt procuror de la Zero dosarul  „Tony Blair”? Și atunci persoana în cauză ar intra în dosar, cu altă calitate?

  Dar dacă ar începe ”Portocală” să vorbească? Pentru că, de fapt, cazul ”Tony Blair” era destul de clar, dacă Negulescu l-ar fi urmărit și NU s-ar fi apucat de amoruri și patimi locale. Și nici Kovesi de răfuieli cu Ponta.

  Și nu, Negulescu nu a bătut câmpii pe fond, ci implicațiile sunt prea mari pentru a te prosti și a te crede în filme, așa cum a făcut-o procurorul de la Ploiești. Am promis că vom reveni… și probabil că o vom face.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Portocală, arestat – pe cine ascunde fostul procuror, “martorul protejat” din politică
  Lovitură de teatru în cazul ”Portocală” – decizie oficială!
  Ciutacu îl face praf pe Portocală și îl provoacă:  ”Dacă aveți sânge, vin oriunde vreți!”
  Tagurile:
  Mircea Negulescu, arest

  Știrile Zilei