13:41 27 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.03
 • RUB0.22
 • RON4.13
 • UAH0.60
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (136)
  955150

  Curtea Constituțională a României respinge o sesizare extrem de importantă a Guvernului și dă peste cap toate socotelile

  BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Acum puțin timp, CCR a respins sesizarea Guvernului împotriva legii privind dublarea alocațiilor copiilor.

  Conform deciziei CCR, legea dată de Parlament prin care se respinge OUG vizând creșterea etapizată a alocaţiilor copiilor este constituțională.

  În aceste condiții, se revine la legea – inițiată la origine de PNL, aflat atunci în opoziție – prin care se dublează alocațiile!

  Dublarea este însă vehement respinsă de premierul Orban, care a spus ferm că bugetul nu permite dublarea alocaţiilor din cauza crizei.

  În aceste condiții, guvernul Orban se află în fața a două cheltuieli mari, cu care nu este de acord, dar trebuie să le aplice: dublarea alocațiilor pentru copii și creșterea cu 40% a punctului de pensie.

  Astfel, premierului nu-i rămâne decât un singur lucru de făcut: demisia. Desigur, având în vedere că mai sunt doar două luni și jumătate până la alegerile generale, este posibil ca Guvernul să încerce să tragă de timp în speranța unui scor bun la parlamentare și constituirea unei alte majorități.

  Pe de altă parte, este posibil să demisioneze peste circa o lună iar Iohannis să tragă de timp și să îl menționă pe Orban într-un interimat de 45 de zile.

  Reamintim însă un alt aspect: dublarea alocațiilor trebuia făcură de la 1 ianuarie 2020, iar majorarea pensiilor de la 1 septembrie – deci Orban are acum de plătit mari sume din urmă.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (136)
  Tagurile:
  Guvern, Ludovic Orban, CCR

  Știrile Zilei