09:02 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  352111

  Laura Codruța Kovesi este din nou în atenție – Curtea Supremă a admis o solicitare a cunoscutei procuroare și pune piciorul în pragul SIIJ

  BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. O informație foarte interesantă vine de la Curtea Supremă - instanţa o obligă pe procuroarea Adina Florea să finalizeze până la 1 aprilie dosarul anchetei care o vizează pe Laura Codruța Kovesi.

  Ce înseamnă asta? Că până la 1 aprilie Adina Florea trebuie fie să finalizeze rechizitoriul și să o trimită pe Kovesi în instanță – fie să o scoată de sub urmărire penală şi să claseze dosarul.

  Iată ce se arată în decizia instanței:

  ”În temeiul art. 488 (6) alin. (1) din Codul de procedură penală, admite contestaţia formulată de contestatoarea Kovesi Laura Codruţa privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr. 1172/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Stabileşte termen la data de 1 aprilie 2021 până la care procurorul învestit urmează a finaliza dosarul, în condiţiile art. 327 din Codul de procedură penală, termen până la care nu se va putea formula o nouă contestaţie cu privire la durata procesului”.

  Decizia este fără cale de atac.

  Reamintim că SIIJ, Adina Florea, a deschis un dosar penal pe numele fostei șefe a DNA în decembrie 2018, punând-o pe Kovesi sub acuzare, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă, secretar al Comisiei de supraveghere e SRI.

  Acuzațiile aduse Laurei Codruţa Kovesi sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

  Dosarul se referă la achitarea de către miliardarul fugit din țară a unei mari sume de bani,  200.000 de euro, pentru aducerea din Indonezia, cu un avion privat, a lui Nicolae Popa, fostul director al FNI.

  Conform lui Ghiță, în anul 2011, Kovesi i-ar fi cerut să achite 200.000 de euro pentru această operațiune, procuroarea având un interes nonmaterial, vizând funcția în Parchetul general.

  De amintit și că, în martie 2019, Adina Florea a plasat-o pe Kovesi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi România.

  Tematic

  Kovesi, din nou în prim plan – Occidentul îi ridică statuie!
  NUCLEARA: sub egidă europeană, Laura Codruța Kovesi își poate reface echipa de la DNA!
  ”Dacă o omoram pe Kovesi” - Elena Udrea, reacție fulminantă!

  Știrile Zilei