05:37 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  6903180

  Avocatul Gheorghe Piperea scoate la iveală o plângere penală contra actualului europarlamentar – pentru ”delapidare și fals în declarații”

  BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. După ce ani de zile a făcut carieră aruncând cu acuzații în dreapta și stânga și defilând ca un ”justițiar”, iată că Rareș Bogdan se confruntă acum cum o acuzație gravă.

  Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea spune că, în urmă cu doi ani, ”unul dintre clienții mei a făcut plângere penală contra lui Rareș Bogdan, pentru delapidare și fals în declarații”.

  ”În urmă cu o lună, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a emis o ordonanță prin care clasează plângerea în privința delapidării (s-a considerat că acuzatul „nu a avut calitatea de gestionar de drept sau de fapt al sumelor cuvenite Realitatea Media ca fiind încasate din contractele de publictate”)”, dar atenție – ”Pentru acuzațiile de fals s-a considerat că faptele există”.

  Dar, procurorul a considerat că fapte ”nu sunt atât de grave încât să se justifice cheltuielile generate de derularea procesului penal, în raport de eventualele sancțiuni aplicate” și a dispus ”renunțarea la urmărirea penală și trimiterea dosarului în camera preliminară, pentru confirmarea sau infirmarea acestei dispoziții”.

  ”Mișto motivare”, comentează ironic Piperea, care însă precizează un aspect deloc liniștitor: ”Dacă judecătorul confirmă, Rareș Bogdan scapă de urmărirea penală, chiar dacă procurorul a constatat negru pe alb că falsul există”, dar ”Dacă, dimpotrivă, judecătorul infirmă soluția procurorului, atunci acuzatul devine „penal în funcții publice”, în sensul campaniei pe care a susținut-o cu atâta ardoare, de pe valul protestelor haștagrezist”.

  Desigur, nu însemnă că Rareș Bogdan ar fi vinovat – dar pentru el, da, ar însemna că e ”penal” – așa cum singur a spus de foarte multe persoane.

  Și, atenție - termenul în camera preliminară este azi, la ora 9, camera P 8, complet c32 cp, la secția penală a ÎCCJ, dezvăluie profesorul avocat Piperea.

  Oare se vor duce ”reziștii” să-i fluture cătușele?  Reamintim că ”Realitatea”, postul la care s-a lansat Rareș Bogdan, s-a închis lăsând în urmă datorii uriașe, ce circa 100 milioane RON, un adevărat jaf - record!

  Tagurile:
  Gheorghe Piperea, Justiție, Rareș Bogdan

  Știrile Zilei