01:43 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  57451

  O zi așteptată cu sufletul la gură de lumea politică, de mass media și de numeroșii susținători ai fostului lider al PSD

  BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. Ziua de azi putea fi una cu o însemnătate deosebită pentru următoarea perioadă, întrucât era foarte posibil să se decidă eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea – dar e posibil ca judecata în sine să fie amânată… din cauza lui Dragnea!

  Concret, azi, la Tribunalul București ar fi trebuit să se judece din nou cererea de liberare a lui Liviu Dragnea, după ce prima instanță i-a respins cererea.

  Judecata de azi vine chiar pe un fond favorabil: fostul lider al PSD a câștigat definitiv luni procesul intentat Penitenciarului Rahova pentru încălcarea dreptului la muncă, la sănătate și apărare.

  Dar, pe de altă parte, o știre transmisă de G4Media arăta că judecata s-ar putea amâna pentru că Liviu Dragnea ”ar fi solicitat strămutarea de la Tribunalul Bucureşti pe motiv că judecătorii de acolo au protestat împotriva legilor Justiţiei promovate pe vremea lui”, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

  Ei bine, Curtea de Apel Bucureşti a amânat însă procesul în care Liviu Dragnea cere strămutarea cererii de liberare condiţionată de la tribunalul Bucureşti la o altă instanţă pentru că  avocata lui Liviu Dragnea nu s-a putut prezenta la termenul de ieri, din motive medicale.

  Astfel, cererea se va judeca pe data de 25 mai. În aceste condiții, cererea de liberare condiţionată a lui Liviu Dragnea va fi strigată azi, la prima oră, la Tribunalul Bucureşti, dar probabil cauza va fi amânată fie din cauza problemelor medicale ale avocatei, fie din cauza judecării cererii de strămutare la CAB pe 25 mai.

  Deci, oricum, în oricare dintre situații, ziua de azi are o importanță deosebită în ecuația încercărilor fostului lider PSD de a fi din nou liber.

  Tagurile:
  Liviu Dragnea

  Știrile Zilei