00:38 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  856382

  Decizia de azi, prin care a fost respinsă cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiționată, ar putea fi desființată de drept, conform legii.

  BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. După cum s-a anunțat, evenimentul mult așteptat, eliberarea condiționată a fostului președinte al PSD a fost respinsă de instanța Tribunalului București.

  Oricât pare de nedreaptă decizia – și chiar dacă ea este definitivă - ea a fost prevăzută de avocata Flavia Teodosiu. Preventiv, apreciata avocată a făcut în acest sens o cerere de strămutare a dosarului la o altă instanță. 

  Motivul pare clar – atitudinea judecătorului de la Tribunalul București, semnatar al petiției contra ”legilor Justiției”.  ”Știți care este problema? De data asta chiar m-a surprins judecătorul pentru că a vrut să smulgă de la domnul Dragnea o declarație de genul: ”da, recunosc, mă simt vinovat”, asta în condițiile în care el a pledat nevinovat până la final”.

  ”Practic, ieri judecătorul asta a vrut să audă din gura domnului Dragnea ”vai, recunosc, sunt vinovat”.”, spune Flavia Teodosiu, subliniind că i-a explicat judecătorului că ”nu mai suntem la instanța de fond și nu poate fi judecat pentru faptă, aici fiind vorba despre eliberarea condiționată și îndeplinirea termenilor de eliberare condiționată”.

  Ei bine, în ciuda deciziei de azi și a faptului că s-a spus că șansa următoare ar fi o nouă cerere în august, Flavia Teodosiu consideră că… mai există o șansă de eliberare condiționată a clientului său – și anume decizia Curții de Apel de acceptare a strămutării dosarului la o altă instanță.

  ”În situația în care se va accepta cererea de strămutare, această decizie de astăzi va fi desființată de drept, conform legii și are o nouă șansă de a cere eliberarea condiționată la un alt tribunal”, a declarat avocata Flavia Teodosiu.

  Menționăm că decizia de la Curtea de Apel ar putea fi dată pe 14 iunie, când instanța va judeca strămutarea.

  Și cel mai apropiat colaborator al lui Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, a reacționat după decizia de azi a instanței.

  ”Sistemul nu vrea, încălcând toate legile, dreptul constituțional, dreptul penal, absolut tot ce există în legislația românească pentru a-l ține pe Dragnea după gratii și toată lumea a început să vadă acest lucru și foarte mulți oameni din România devin tot mai nervoși vizavi de acest subiect, așa cum suntem și noi, prietenii și apropiații lui”, a declarat Codrin Ștefănescu la Antena3.
  Tagurile:
  Liviu Dragnea

  Știrile Zilei