22:30 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Justiție
  Sa primesc un link scurt
  3610

  Deputatul social-democrat Marius Budăi a anunțat astăzi că PSD ar putea să atace la CCR legea care prevede amânarea creșterii alocațiilor copiilor.

  BUCUREȘTI, 8 iun – Sputnik. Deputatul PSD Marius Budăi a anunțat că a propus ca în prima ședință a conducerii partidului să fie supusă aprobării atacarea la CCR a deciziei de amânare a creșterii alocațiilor copiilor.

  „Nu mai am încredere, pentru că chiar premierul Cîțu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajung la guvernare”, și-a motivat Budăi inițiativa. El crede că alocațiile pentru copii nu se mai măresc nu numai de la 1 iulie, dar nici de la 1 ianuarie anul viitor.

  Budăi face referire la faptul că ieri, președintele PNL, Ludovic Orban a declarat că alocațiile copiilor nu cresc de la 1 iulie, dar că o primă tranșă de mărire, de 20%, se va acorda de la 1 ianuarie 2022.

  „Am stabilit să crească alocațiile. Următoarea creștere va fi de la 1 ianuarie 2022, așa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanței care a trecut de Senat și care este în dezbaterea Camerei Deputaților”, a spus președintele PNL.

  Întrebat ce se va întâmpla dacă legea care prevede noul calendar va fi atacată la Curtea Constituțională, Orban a spus că s-a discutat această eventualitate. „Dacă va fi atacată la Curte, Guvernul trebuie să fie pregătit să dea OUG”, a mai spus Orban.

  Tagurile:
  CCR

  Știrile Zilei