11:29 09 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.27
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  12111

  Poliţia de frontieră din Republica Moldova a lansat, vineri, aplicaţia „TRAFIC ONLINE”, care indică timpul de aştepare la toate punctele de trecere a frontierei de stat.

  CHIŞINĂU, 5 aug – Sputnik. Pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată, începând de vineri, 5 august, media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport. 

  Noua aplicație „TRAFIC ONLINE” a fost elaborată în scopul susținerii persoanelor care traversează prin punctele de trecere rutiere existente la graniţă, oferind posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat. Aplicația online poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu acces la internet.

  Modulul informatic a fost plasat pe prima poziție din partea dreaptă a paginii Poliției de Frontieră (www.border.gov.md) fiind ușor de accesat, doar printr-un click pe imaginea intermitentă. Imediat se va deschide harta Republicii Moldova, cu toate punctele de trecere rutiere funcționale atât la hotarul cu România, cât și la granița cu Ucraina.

  Trei culori, cu care sunt marcați indicatorii punctelor de trecere, se vor schimba în funcţie de timpul mediu de așteptare în aceste puncte. Culoarea verde va indica un timp de așteptare de până la 30 de minute, culoarea galbenă – de până la 60 minute, iar culoarea roșie va semnala faptul că acel punct de trecere este foarte solicitat, iar timpul de așteptare depășește o oră.

  În perioada estivală fluxul de persoane și mijloace de transport este în creștere semnificativă. Conform datelor statistice ale Poliţiei de Frontieră, în lunile iunie și iulie s-a înregistrat prin punctele de trecere a frontierei de stat, un flux de peste 3 mln 800 mii traversări persoane, cu 13,01% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut și aproximativ 900 mii traversări de mijloace de transport, în creștere cu 20,50% față de perioada similară a anului 2015.

  Hartă interactivă
  Hartă interactivă  Știrile Zilei