07:35 23 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.81
 • RUB0.25
 • RON4.23
 • UAH0.60
  O bucată de asfalt de pe o stradă din centrul Chişinăului s-a surpat, creând un adevărat pericol pentru pietoni şi conducătorii auto

  Crater de 6 metri cu o adâncime de 2,5 metri pe o stradă din centrul Chişinăului

  © Sputnik / Rodion Proca
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  6003

  Un apeduct cu diametrul de 25 de centimetri s-a spart în această noapte în centrul Chişinăului. La faţa locului s-a creat un crater de 6 metri.

  CHIŞINĂU, 10 aug – Sputnik. O bucată de asfalt de pe o stradă din centrul Chişinăului s-a surpat, creând un adevărat pericol pentru pietoni şi conducătorii auto.

  Incidentul s-a întâmplat în această dimineaţă la intersecţia străzilor 31 August şi Ciuflea. La locul acestuia s-a creat un crater imens, cu un diametru de 5-6 metri şi o adâncime de aproape 2,5 metri.

  Pământul s-a prăbuşit din cauza unei avarii la un apeduct care se află în gestiunea SA Apă Canal-Chişinău.

  Suprparea asfaltului în Chișinău
  © Sputnik / Владимир Полушатов

  Elena Danu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, a declarat pentru Sputnik că ţeava care s-a spart are diametrul de 25 de centimetri şi o uzură de 15 ani.

  „Avaria a avut loc în această noapte la un apeduct din polietilenă, cu diametrul de 250 milimetri. La faţa locului se află o echipă Apă Canal-Chişinău, care remediază situaţia”, a declarat Danu.

  Aceasta a mai comunicat că livrarea apei în zonă a fost oprită. Locuitorii din regiune se pot alimenta de la o cisternă cu apă trimisă de Apă Canal-Chişinău.

  „Apa va fi sistată până la ora 17.00, când planificăm să încheiem lucrările de reparaţie”, a precizat Danu.

  De asemenea, a fost sistat şi traficul rutier în zonă. Conducătorii auto trebuie să evite strada 31 august pe porţiunea de drum  dintre L.Tolstoi şi Ciuflea.

  O situaţie similară a avut loc în capitală la finele lunii iulie, când o porţiune de stradă s-a prăbuşit din cauza unei magistrale vechi ce aparţine întreprinderii Termoelectrica. Accidentul a avut loc pe strada Henri Coandă, intersecţie cu Dosoftei. 

  Tematic

  Crater în Chișinău. Oamenii povestesc tremurând cum s-a întâmplat totul
  Tagurile:
  Prabusire, Groapă, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei