07:35 23 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.81
 • RUB0.25
 • RON4.23
 • UAH0.60
  Poliția

  Reacția IGP la știrea despre bărbatul încătușat lângă soția cu copilul în brațe

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  3801

  Inspectoratul General al Poliției a făcut publice printr-un comunicat o serie de precizări legate de incidentul cu șoferul căruia nu i s-a permis să noteze obiecțiile sale într-un proces verbal și care a fost încătușat în fața soției sale care ținea copilul mic în brațe.

  CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. În urma difuzării unor înregistrări video în care s-a iscat o ceartă între un polițist de patrulare și un șofer și soția acestuia, care se presupune că ar fi rămas pe traseu cu copilul în brațe, Inspectoratul General al Politie a venit cu o serie de precizări.

  Astfel, IGP concretizează faptul că incidentul s-a produs la data de 29 iulie curent, pe strada Calea Ieșilor din capitală, dar nu în afara localității.

  „Pe acest caz a fost inițiată o anchetă internă prin care va fi stabilită legalitatea comportamentului angajaților Inspectoratului Național de Poliție”, anunță serviciul de presă al IGP.

  Sursa subliniază și faptul că ”INP s-a autosesizat pe acest caz încă în data de 11 august curent, informând opinia publica referitor la respectivul caz”.

  „În timpul controlului s-a constatat, că șoferul nu poseda asupra sa actele necesare. Prin urmare, i-a fost întocmit un proces – verbal cu privire la contravenție, potrivit art. 232 alin. (1) Cod Contravențional al RM “conducerea autovehiculului fără posedare asupra sa a poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă”.

  Serviciul de presă al IGP menționează în continuare că „pe parcursul întocmirii procesului contravențional bărbatul a devenit brutal și agresiv, periclitând activitatea inspectorului. Drept rezultat, polițistul a aplicat forța fizică și cătușele”.

  De asemenea, „după finalizarea misiunii de serviciu, inspectorul a semnalat actele de nesubordonare, agresiune verbală și fizică la Inspectoratul de poliție Buiucani al capitalei, dosarul fiind expediat conform competenței procurorilor pentru examinarea cazului și luarea unei decizii legale”.

  IGP a ținut, totodată, să concretizeze și faptul că, șoferul nu a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Buiucani, astfel, acesta a rămas cu familia sa.

  Tagurile:
  sesizare, Poliție, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei