13:43 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Drum în lucru

  Misterul figurilor enigmatice din Chișinău

  © Sputnik / Нику Гончар
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  10901

  În timpul lucrărilor de reparație a bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău pe locul unde ar urma să fie așternut un strat nou de asfalt au apărut figuri stranii, asemănătoare cu geoglifele din Deșertul Sechura, Peru.

  CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. După ce lucrătorii au ras un strat gros de asfalt de pe strada Ștefan cel Mare, aceștia au croit, ulterior, o serie de linii „enigmatice”, care au trezit nedumerirea unor șoferi și pietoni.

  Bulevardul Ștefan cel Mare
  © Sputnik / Nicu Goncear
  Bulevardul Ștefan cel Mare

  Unii chișinăuieni s-au grăbit să compare aceste linii cu liniile Nazca, adică cu geoglifele din Deșertul Sechura (Peru).

  Bulevardul Ștefan cel Mare
  © Sputnik / Nicu Goncear
  Bulevardul Ștefan cel Mare

  Totuși, după ce corespondentul Sputnik Moldova a discutat cu specialiștii de pe șantierul respectiv din Chișinău, au aflat că „geoglifele chișinăuiene” au o explicație.

  Reparații pe bulevardul Ștefan cel Mare
  © Sputnik / ДАРЬЯ ЗИМБЕЛЬСКАЯ
  Reparații pe bulevardul Ștefan cel Mare

  „Nu va fi ridicat tot stratul de asfalt, ci doar un strat de circa 20 – 30 de centimetri. După asta așternem două straturi de asfalt nou. În învelișul vechi de asfalt sunt multiple crăpături. Pe locul acestor crăpături asfaltul este ras la o adâncime mai mare, pentru ca ele să nu apară din nou pe drumul reparat”, au explicat specialiștii implicați în lucrările de reparare a străzii.

  Tagurile:
  Străzi, Asfalt, Mister, Reparație, Chișinău, Drum în lucru, Moldova


  Știrile Zilei