13:55 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Vlad Filat la Judecătoria Buiucani, 27 iunie 2016

  Curtea de Apel ar putea decide un nou termen de detenție pentru Vlad Filat

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  55321

  Marţi, 20 septembrie, este programată prima şedinţă la Curtea de Apel, la care magistraţii vor începe examinarea contestaţiilor depuse de procurori şi avocaţi în dosarul ex-premierului Vladimir Filat, condamnat pentru corupţie.

  CHIŞINĂU, 14 sept – Sputnik. La 20 septembrie, la Curtea de Apel Chişinău începe examinarea recursurilor avocaţilor şi procurorilor prin care se contestă decizia Judecătoriei Buiucani, din 27 iunie, care l-a condamnat pe ex-premierul Vladimir Filat la 9 ani de închisoare în penitenciar de tip închis.

  Filat a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Prima instanţă a mai decis confiscarea tuturor bunurilor lui Filat, care au fost dobândite ilicit. Astfel, s-a stabilit confiscarea a 4 automobile de lux în valoare de 4,5 milioane de lei. Vor fi confiscate, de asemenea, mai multe bunuri dobândite ilicit cu o valoare totală de peste 791,2 milioane.

  Vladimir Filat, fostul prim-ministru al Republicii Moldova
  © Sputnik / Мирослав Ротарь

  Marţi, 20 septembrie, este programată prima şedinţă la Curtea de Apel, la care magistraţii vor începe examinarea contestaţiilor depuse de procurori şi avocaţi. Cauza va fi studiată de trei judecători de la Curtea de Apel. Este vorba despre Nichifor Corochii, Ludmila Ouş şi Iurie Melenteanu.

  Avocaţii lui Filat cer eliberarea clientului lor din închisoare, iar procurorii solicită 19 ani de detenţie pe numele fostului premier.

  Procurorul șef anticorupție, Viorel Morari, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că pe numele ex-premierului mai există și alte capete de acuzare, care încă nu au fost finalizate. Morari a precizat că aceste învinuiri, care îi vor fi aduse lui Filat, fac parte din marele dosar al fraudelor bancare.

  Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

  Tematic

  Fostul premier Vlad Filat a fost condamnat. Vezi câţi ani i-au dat judecătorii
  Tagurile:
  puscarie, reexaminare, Curtea de Apel, Condamnare, Vlad Filat, Moldova


  Știrile Zilei