21:46 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Vlad Filat la Judecătoria Buiucani, 27 iunie 2016

  Vlad Filat, la Curtea de Apel. Cum și-ar putea înjumătăți termenul de detenție

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  225022

  Marţi, 27 septembrie, la Curtea de Apel Chişinău are loc şedinţa de judecată unde va fi examinat dosarul lui Vladimir Filat, condamnat de prima instanţă la 9 ani de închisoare pentru acte de corupţie.

  CHIŞINĂU, 27 sept – Sputnik.  Examinarea dosarului ex-premierului Republicii Moldova Vladimir Filat continuă marți, 27 septembrie, la Curtea de Apel Chișinău. Acesta a fost condamnat de prima instanţă la 9 ani de închisoare în penitenciar de tip închis pentru acte de corupţie.

  Prima şedinţă a avut loc la 20 septembrie, însă aceasta a fost amânată pentru 27 septembrie deoarece în instanţă nu s-au prezentat toţi apelanţii.

  Potrivit avocatul Vitalie Nagacevschi, citat de moldnova.eu, munca este singura modalitate prin care un deținut își poate reduce din pedeapsă. „În primul rând se ia în calcul comportamentul exemplar al condamnatului. Acesta nu trebuie să primească niciun fel de sancțiuni disciplinare pentru încălcarea regimului și în al doilea rând este munca. Doar așa se poate reduce termenul de detenție. Acestea trebuie să fie cumulative. Chiar dacă persoana muncește, dacă are sancțiuni, nu i se reduce din pedeapsă", explică juristul

  Fostul premier Vlad Filat ar putea, dacă ar alege să muncească în penitenciar, să-și înjumătățească pedeapsa de nouă ani, în cazul în care aceasta rămâne definitivă.

  Ex-premierul Vladimir Filat a fost condamnat de prima instanţă la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Magistraţii au mai decis confiscarea tuturor bunurilor lui Filat, care au fost dobândite ilicit. Astfel, s-a stabilit confiscarea a patru automobile de lux în valoare de 4,5 milioane de lei. Vor fi confiscate, de asemenea, mai multe bunuri dobândite ilicit cu o valoare totală de peste 791,2 milioane.

  Avocaţii lui Filat cer eliberarea clientului lor din închisoare, iar procurorii solicită 19 ani de detenţie pe numele fostului premier. Cauza va fi studiată de trei judecători de la Curtea de Apel: Nichifor Corochii, Ludmila Ouş şi Iurie Melenteanu.

  Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

  Tematic

  Vlad Filat, de nerecunoscut după 3 luni
  Tagurile:
  Cureta de Apel, Judecata, Penitenciar, Pedeapsa, Vlad Filat, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1249
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1163