16:41 19 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
  Poliţia

  Orăşelul protestatarilor din Chişinău: Rulotele - evacuate, Donică - reţinut

  © Sputnik/ Мирослав Ротарь
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  28512

  Tabăra protestatarilor de lângă clădirea Guvernului Republicii Moldova a fost înconjurată de forţele de ordine, transmite corespondentul Sputnik de la faţa locului.

  CHIŞINĂU, 30 sept — Sputnik. Potrivit ultimelor informaţii, rulotele protestatarilor de lângă clădirea Guvernului de la Chişinău au fost evacuate de forţele de ordine, iar activistul Andrei Donică, care a vărsat o găleată de lapte peste ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a fost reţinut de poliţie pentru 72 de ore. 

  Tabăra protestatarilor de lângă clădirea Guvernului Republicii Moldova a fost înconjurată de forţele de ordine după ce căldare de lapte a fost vărsată peste capul ministrului Finanţelor Republicii Moldova, Octavian Armaşu. Acest incident a avut loc chiar lângă clădirea Guvernului, în faţa căruia protestau câţiva oameni nemulţumiţi de legile pentru care cabinetul de miniştri şi-a asumat răspunderea.

  Unul dintre participanţii la miting Andrei Donică s-a apropiat pe la spate de ministrul Finanţelor, care trecea pe alături, şi i-a văsrsat o gîleată de lapte peste cap. Donică i-a reproşat lui Armaşu că pentru laptele pe care l-a procurat de la piaţă pentru a-l utiliza la fapta comisă nu i s-a eliberat bon de casă.

  Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a reacţionat imediat la acest incident.

  "Incidentul, eroul căruia a fost colegul meu din guvern, ministrul Armaşu, este un gest huliganic. Am cerut ca forţele de ordine să acţioneze imediat şi să îşi facă datoria şi să aplice legea în raport cu cei care au făcut acest gest de nepermis", a spus Filip.

  A fost deschis dosar penal pentru huliganism. Vinovatul riscă 10 ani privaţiune de libertate.

  Orăşelul de protestatari, care a fost denumit "împotriva genocidului", a apărut în luna aprilie 2016. Cei care protestează sunt 10 adulţi şi un copil în vârstă de patru ani. Anterior ei protestau în faţa Curţii Constituţionale. Potrivit lor, ei nu au nici locuinţe de trai şi nici surse de existenţă.

  Tematic

  (VIDEO) Ministrul Finanţelor, scăldat în lapte: reacţia premierului
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei