08:49 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Românii au talent

  Scandal rusofob la “Românii au talent”, la preselecțiile din Chișinău

  © Photo: infoled.ro
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  4794810

  Un recital de poezie în limba rusă a devenit un motiv de excludere a unui participant la preselecțiile concursului „Românii au talent” de la Chișinău, chiar dacă evoluarea participantei primise inițial note pozitive pentru poezii în limba română.

  CHIȘINĂU, 6 oct — Sputnik. Juriul preselecției pentru concursului "Românii au talent", care s-a desfășurat în zilele de 1 și 2 octombrie la Chișinău, au taxat o participantă din Republica Moldova Marrieta Russo, o moldoveancă stabilită în SUA, în momentul în care a început să recite poezia „Зимняя Встреча" („Întâlnirea de iarna") în limba rusă, chiar dacă inițial primise calificative pozitive pentru poeziile în limba română, recitate în timpul aceluiași concurs.

  Incidentul a avut loc sâmbătă, 1 octombrie, la înregistrarea a unei ediții a preselecției concursului „Românii au talent" la Chișinău.

  "După ce am recitat câteva poezii în limba română, am cerut permisiunea de a recita și o poezie în limba lui Pușkin pentru frații și surorile noastre. Auzind vorba rusească, juriul a început să apese pe butoanele roșii", a declarat pentru Sputnik Moldova Marietta Russo.

  Juriul nu a explicat în niciun fel participantei schimbarea bruscă de atitudine, rezumându-se la afirmația că au fost suficiente primele două poezii, în limba română.

  Marrieta Russo este stabilită de doi ani în SUA, fiind autoarea a 25 de volume de poezii, dintre care 20 în limba rusă, iar 5 în limba română.

  Tematic

  Acuzații grave ale câștigătoarei „Românii au talent". Nu și-a primit banii
  Tagurile:
  Romanii au talent, Rusofobie, Marrieta Russo, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei