14:40 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Mihai Ghimpu

  De ce prăbușirea lui Ghimpu la aceste alegeri va fi definitivă

  © Facebook / Mihai Ghimpu
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  9512

  Unii experți sunt de părere că președintele PL, Mihai Ghimpu, face o greșeală mare acceptând să meargă la întâlniri cu alegătorii.

  CHIȘINĂU, 24 oct — Sputnik. În opinia editorialistului de la Sputnik, Ghenadie Vaculovschi, Mihai Ghimpu ar putea să acumuleze mai multe voturi dacă nu s-ar duce la întâlnirile cu alegătorii.

  Este de remarcat faptul că pe rețelele de socializare circulă mai multe înregistrări video de la întâlnirile liderului PL cu alegătorii, evenimente care se termină cu scandaluri, oamenii aducându-i lui Ghimpu tot felul de acuzații. La rândul său Ghimpu devine foarte nervos și răspunde obraznic la întrebările unor cetățeni revoltați.

  În opinia lui Ghenadie Vaculovschi, printr-o asemenea prestație Mihai Ghimpu reduce la zero atât ponderea sa politică, cât și șansele PL de a mai accede pe viitor de unul singur în Parlament. În aceste condiții Vaculovschi presupune că liderul PL ar putea să vină în timpul apropiat cu o inițiativă legislativă de reducere la 2 la sută a pragului electoral.

  Totodată, editorialistul nu exclude faptul că la următoarele alegeri parlamentare PL va încerca să facă o coaliție electorală sau să atragă în lista sa pe cineva care, prin imaginea sa, va garanta depășirea pragului electoral de către această formațiune.

  Tematic

  Destinul unirii și cariera politică a lui Ghimpu, în mâinile unui fotomodel
  Tagurile:
  Opinie, Șanse, Alegeri, Mihai Ghimpu, Moldova


  Știrile Zilei