11:42 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Igor Dodon

  Igor Dodon: “suntem legați de România, dar și de Rusia”

  PSRM
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (179)
  24424

  Republica Moldova are rădăcini comune atât cu România, cât și cu Rusia, iar cultura ortodoxă trebuie să reprezinte elementul civilizațional care ar stabili un dialog între Est și Vest.

  CHIȘINĂU, 25 oct — Sputnik. Igor Dodon își dorește relații apropiate cu România și cu Rusia "în baza valorilor ortodoxe comune". O astfel de poziție și-a exprimat astăzi candidatul socialist în cadrul unui briefing.

  "Suntem legați prin multiple rădăcini istorice, culturale și religioase atât de România, cât și de Rusia. Țara noastră are ca sursă civilizațională și culturală Ortodoxia, care stă la baza unității poporului nostru, indiferent de originea etnică sau lingvistică a cetățenilor ei", a subliniat acesta. 

  Potrivit lui, "ortodoxia reprezintă elementul civilizațional fundamental care formează identitatea colectivă a României și a Rusiei", adăugând că "aceste asemănări în matricea noastră culturală ne unesc și reprezintă o platformă pentru îmbunătățirea dialogului și cu unii, și cu alții, și cu Estul, și cu Vestul".

  Candidatul PSRM și-a definit și principalele teze în baza cărora își va exercita viitorul mandat de președinte: "Independența, integritatea teritorială, dreptul la autoguvernare, suveranitatea economică, apărarea valorilor Tradiției, Bisericii și Familiei trebuie să constituie temelia unui program de apărare și afirmare pentru orice forță politică responsabilă din țara noastră", a declarat Dodon.

  Primul tur al alegerilor prezidențiale în Republica Moldova va avea loc la 30 octombrie.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (179)
  Tagurile:
  Rusia, România, Alegeri prezidentiale, PSRM, Igor Dodon, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei