06:55 21 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Poliția

  (DOC) Lista polițiștilor reținuți, bănuiți de corupere

  © Sputnik / Rodion PROCA
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  223813

  La acţiunea de documentare şi reţinere a agenţilor INP au participat 24 de ofiţeri de investigaţii din cadrul CNA, 15 procurori anticorupţie şi 18 angajaţi ai IGP.

  CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Procurorii anticorupţie au reţinut, pe parcursul zilei de marţi, 28 de angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) într-un dosar de corupţie pasivă. Informaţia a fost oferită ieri seară de procurorul şef anticorupţie Viorel Morari şi şeful Inspectoratului General de Poliţie (IGP) Alexandru Pânzari.

  Polițiști moldoveni
  © Sputnik / Мирослав Ротарь

  „Temei pentru intentarea cauzei penale au fost sesizările şoferilor şi conducătorilor unor firme de transport, dar şi în baza informaţiilor oferite de serviciile de securitate a INP", a declarat Morari.

  Portalul omg.md a publicat în dimineața zilei de azi lista integrală a polițiștilor reținuți, care sunt bănuiți de corupere.

  Lista polițiștilor reținuți
  Lista polițiștilor reținuți, prima pagină
  Lista polițiștilor reținuți
  Lista polițiștilor reținuți, pagina 2

  Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, agenţii de securitate riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6 mii la 8 mii de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.

  „Persoanele reţinute sunt din toată ţara şi sunt agenţi de patrulare", a declarat Pânzari pentru Sputnik.

   

  Tagurile:
  Corupere, Polițiști reținuți, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei