21:53 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Marian Lupu

  Marian Lupu s-a retras din cursa electorală

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  92441

  Miercuri președintele PDM, Marian Lupu, s-a retras din cursa electorală în favoarea liderului PAS, Maia Sandu. Anunțul a fost făcut la un briefing. Lupu le-a mulțumit colegilor săi de partid pentru susținere și a promis să fie alături în continuare de cei care promovează sincer vectorul european al Republicii Moldova.

  CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. La briefing a fost prezent și prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, care l-a felicitat pe Marian Lupu pentru prestație și pentru maturitate politică.

  „Decizia de azi poate părea șocantă pentru unii. Pentru PD este o decizie logică, care rezultă din interesul major al țării și, totodată, din polarizarea excesivă de pe scena politică moldovenească. Ne dorim să consolidăm vectorul european al țării", a spus Plahotniouc.

  El a mai menționat că dacă PDM ar fi gândit doar politic, Marian Lupu ar fi rămas în cursă, dar asta ar fi fost numai o victorie politică de moment.

  „Dacă cifrele arată că este alt candidat, care poate să atingă mai sigur acest obiectiv, noi azi demonstrăm că suntem capabili să luăm decizii deloc ușoare, dar importante pentru țară", a mai spus Plahotniuc.

  El a mai precizat că această decizie a fost luată după mai multe consultări cu oamenii din teritoriu.

   

  Tagurile:
  Briefing, Conferință de presă, Declarație, Maia Sandu, Video, Cursa prezidențială, Lupu, Retragere, Alegeri prezidenţiale, Candidat, PDM, Partidul Democrat, Vlad Plahotniuc, Marian Lupu, Maia Sandu, Moldova, Republica Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1263
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164