07:53 21 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Iurie Leancă

  Iurie Leancă va avea o noapte agitată. Iată motivul

  © Sputnik / Rodion Proca
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  11632

  Liderul PPEM a declarat că a fost luat prin surprindere de către Marian Lupu, care s-a retras din cursa prezidențială pentru a o favoriza pe Maia Sandu.

  CHIȘINĂU, 26 oct — Sputnik. Despre retragerea sa din campania prezidențială Iurie Leancă va anunța abia joi. Acesta a declarat miercuri după o ședință cu colegii săi din PPEM că schimbările de conjunctură urmează să fie analizate înainte de a fi luată o decizie.

  Iurie Leancă
  © Sputnik / Мирослав Ротарь

  Cu aproximativ două ore mai devreme Marian Lupua a făcut un anunț neașteptat privind renunțarea la cursa prezidențială. Acesta a declarat că o va susține pe liderul PAS, Maia Sandu.

  Anunțul a fost făcut la un briefing. Lupu le-a mulțumit colegilor săi de partid pentru susținere și a promis să fie alături în continuare de cei care promovează sincer vectorul european al Republicii Moldova.

  Leancă a promis că după ce pasul lui Lupu va fi analizat în această noapte, mâine PPEM își va anunța decizia, dacă urmează sau nu exemplul PDM.

  Tematic

  Spre deosebire de Sandu, liderul PLDM salută retragerea lui Lupu
  (Video LIVE) Iurie Leancă susține un briefing de presă. Ce decizie va lua
  După retragerea lui Lupu, Dodon anunță mobilizare generală
  Tagurile:
  Plahotniuc, Leancă, Cursa prezidențială, Lupu, Sandu, Retragere, Alegeri prezidentiale, Iurie Leancă, Marian Lupu, Maia Sandu, Republica Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei