13:44 23 Ianuarie 2018
Chişinău-7°C
În direct
  Ministrul Apărării Anatol Șalaru în Parlament

  PL se destramă: Șalaru pleacă din partid?

  © Sputnik/ Мирослав Ротарь
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  29311

  Alegerile prezidențiale se pare că au distrus definitiv relația dintre Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru.

  CHIȘINĂU, 4 noiembrie — Sputnik. Pe rețelele de socializare au început să apară tot mai multe informații despre faptul că foarte curând ministrul Apărării Anatol Șalaru va pleca din PL.

  Mai recent, Vasile Raileanu a scris pe pagina sa de Facebook că Șalaru va părăsi partidul lui Ghimpu în cel mult o lună.

  Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru
  © Sputnik/ Мирослав Ротарь

  Alte surse spun că după ce a obținut cetățenia Republicii Moldova ex președintele român Traian Băsescu ar pregăti lansarea unui proiect politic în țara noastră și în acest scop va recruta toate cadrele necompromise din PL.

  Este evident faptul că lui Mihai Ghimpu nu îi este rezervat nici un loc în fruntea noii mișcări unioniste, iar asta îl supără mult pe politicianul respectiv.

  Pe de altă parte Anatol Șalaru este în relații bune cu Băsescu și ministrul moldovean ar fi unul dintre posibilii fruntași ai viitoarei formațiuni politice. Mai mult, Șalaru, potrivit unor surse, ar fi trebuit să fie candidatul PL la aceste alegeri prezidențiale, însă Ghimpu s-a opus vehement și a decis că va candida el, nu Șalaru.

  Tematic

  La București, Dodon l-a depășit pe Ghimpu
  Tagurile:
  Destrămare, PL, Alegeri prezidentiale, Plecare, Ministru, PL, Anatol Șalaru, Mihai Ghimpu, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei