05:40 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Iurie Bădicu

  Pe cine votez eu timp de 22 de ani

  © Facebook / Iurie Bădicu
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  456133

  Am stat de vorbă cu mine. M-am întrebat: pe cine votez şi unde ajung ăia, pe care îi creditez, cetățenește, politic, regulamentar, cu 1 vot? L-am votat pe Snegur și a pierdut alegerile prezidențiale.

  Editorial de Iurie Bădicu

  L-am votat pe Sturza și, guvernul lui a căzut după 9 luni.

  L-am votat pe Filat și ăsta stă în penitenciarul nr.13. Apropo, văzând noutatea, un prieten (râde), mă priveşte în ochi şi-mi zice: ce, al vostru stă închis, da…? Am lăsat ochii în jos şi mâinile. Nu aveam un răspuns, atunci. Filat n-a fost al nostru, nici măcar nu mă cunoaşte, dar oricum, eu i-am dat 1 vot. Un vot aveam, doar unu şi pe cela il-am dat. Cui?! Unui bandit.

  L-am votat pe Chirtoacă. De trei ori. Rezultatul este catastrofal. O administrare mai proastă a Chişinăului, decât cea pe care o avem acum, n-a mai fost: arhitectura, drumurile, comunalele și restul. Când s-a căsătorit, a trâmbițat, cu fast, de pe cea mai mare scenă a țării, dar când a divorțat a rugat (cică) discreție. Cui i-am dat votul?

  L-am votat pe Ghimpu, alaltăieri, în turul I. Am făcut-o şi pe asta. Și, dacă cei, cu care acesta guverna împreună, furau și privatizau în stânga și-n dreapta, bănci, hoteluri, scheme frauduloase etc, atunci, ăsta (prostul) a privatizat Unirea! Și-a luat-o lui și n-o mai dă la nimeni. Macăr cu ceva să iasă și el din guvernare. L-am votat. A luat 1,8%. A discreditat, moșu, ideea. Păcat. Cui i-am dat votul?

  Am votat-o pe Maia Sandu. Maia a pierdut alegerile în fața contracandidatului, pe când acesta le-a câştigat prin spatele ei. A pierdut la ea acasă, în Fălești şi a luat 0,8% în Găgăuzia. Ăştia sunt doi indicatori foarte slabi, dar importanţi pentru profilul unui viitor preşedinte. Dacă Maia Sandu se adresa Irinei Vlah să-i deschidă uşile pentru locuitorii Găgăuziei, credeţi-mă, că başcanul avea s-o ajute. Maia Sandu nu pronunţă expresia Vlad Filat şi, ăsta este al treilea indicator slab pentru un viitor preşedinte. Cel mai mare succes de marketing politic, a echipei #pas, a fost Fotografia Maiei cu un buchet de crizanteme albe în braţe şi un măr roşu în mană. În rest, nu Vă supărați…

  Nu mă puneţi să-l critic pe Dodon. Nu-l critic fiindcă nu l-am votat.

  Nu mă puneţi să-l critic pe Plahotniuc. Nu eu l-am votat. Eu îi critic pe cei, pe care i-am votat. Ce să cer de la Dodon? Cred eu, că am mult mai multe de cerut de la cei, pe care i-am votat. Așa am conștientizat, subiectiv. Am înțeles că asta-i logica democratiei reprezentative, prin intermediul 1-ui vot: Să ceri înainte de a vota! Să-l baţi pe al tău, da să-l baţi tare, astfel încât oponentul lui să nu găsească loc unde sa-l lovească. Doar atunci o să avem pe cine vota.

  Iurie Bădicu, producător muzical, textier, lector și publicist.

  Opiniile autorului ar putea să nu coincidă cu poziția redacției Sputnik.

  Tematic

  Igor Dodon a făcut o declarație surprinzătoare despre falsificările la alegeri
  Tagurile:
  Candidați, Votare, Alegeri, Igor Dodon, Mihai Ghimpu, Iurie Bădicu, Maia Sandu, Vlad Filat, Dorin Chirtoacă, Republica Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei