19:04 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  33042

  Un grup de entuziaști au creat un site prin intermediul căruia utilizatorii de internet vor avea posibilitatea să parcurgă virtual cele mai frumoase trasee turistice din Republica Moldova.

  CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Principalele destinații turistice vor putea fi vizitate virtual. Companiile FusionWorks și 3Dtur.md au lansat recent proiectul www.visit.md, o colecție unică de tururi virtuale prin Republica Moldova, creată cu ajutorul platformei Viar.Live, destinată creării de tururi virtuale cu ajutorul imaginilor foto în format panoramic, scrie portalul LifeHack.

  Deocamdată, proiectul prezintă destinațiile din Orheiul Vechi, mănăstirea Căpriana, Țâpova și mănăstirea Curchi. În curând urmează să fie publicat și un tur prin Saharna. În afară de faptul că vizitatorii vor putea să privească imaginile panoramice, aceștia vor putea, de asemenea, să coboare în beciurile mănăstirii Căpriana, să se urce pe clopotnița din Țipova sau se plimbe prin labirinturile din Saharna.

  Desigur, un tur virtual nu poate înlocui o călătorie reală. Iată de ce fiecare prezentare a destinație este însoțită de informații de contact și hărți. De asemenea, fiecare prezentare este însoțită de informații istorice.

  Creatorii proiectului promit că vor continua să publice cele mai interesante locuri din țară, fiind deschiși spre colaborare cu orice persoană care dorește să contribuie la dezvoltarea ideii. Pagina Facebook a proiectului o găsiți aici.

  Cei care doresc să sprijine financiar această inițiativă, care a fost realizată în bază de voluntariat, o pot face prin intermediul platformei Generosity.

  Tematic

  Comorile turistice ale Moldovei așteaptă să fie descoperite
  Tagurile:
  Saharna, Curchi, Țâpova, Căpriana, Orheiul Vechi, circuite, Destinații turistice, Tururi virtuale, Panorama, Turism, Republica Moldova


  Știrile Zilei