07:29 22 August 2018
În direct
 • EUR19.30
 • USD16.75
 • RUB0.25
 • RON4.16
 • UAH0.60
  Poliție

  Noi amenzi pentru șoferii unor categorii de automobile

  © Sputnik / Rodion Proca
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  535623

  Noi amenzi vor fi prevăzute pentru șoferii din țara noastră. Află care vor fi încălcările pentru care vom fi amendați cu până la 100 unități convenționale.

  CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik. Proprietarii de automobile care se alimentează cu gaz nu vor avea dreptul să parcheze pe teritoriul parcărilor subterane. Un proiect de modificare a Codului Contravențional, prin care urmează să fie introduse noi prevederi, a fost propus spre dezbatere de către Ministerul Economiei din Republica Moldova.

  Autoritățile motivează introducerea noilor reguli prin necesitatea asigurării protecției antiincediu. Restricțiile vor viza parcările în spațiu închis, atât cele care se află în spații publice, cât și în blocurile locative. Ministerul Economiei menționează că astfel de reguli există deja în statele din CSI și Uniunea Europeană.

  Încălcarea  noilor prevederi va fi sancționată cu amendă. Astfel, exploatarea automobilelor alimentate cu gaz va fi sancționată cu o amendă între 20 și 50 de unități convenționale. În cazul parcării unor astfel de mașini în spații închise, unde nu există sisteme de alertă în cazul scurgerilor de gaze, va fi prevăzută o amendă de la 75 la 100 unități convenționale și trei puncte de penalizare.

  În cazul depistării unor încălcări, proprietarii parcărilor riscă amenzi de la 75 la 100 unități convenționale.

  Tagurile:
  Codul Contravențional, Ministerul Economiei, Amenzi, Parcări, Șoferi, Automobile, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei