11:11 24 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Autosalon

  Escrocherii cu mașini de lux la Chișinău

  © REUTERS / Benoit Tessier
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  74512

  O companie importatoare de autoturisme și piese de schimb din Chișinău este implicată într-o schemă de contrabandă cu autovehicule de lux.

  CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal împreună cu procurorii au destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu autoturisme de diverse mărci și modele, care erau introduse în țară prin declarare neautentică a datelor ce vizau anul de fabricație. În acest caz sunt cercetate cinci persoane care dețin funcții de răspundere în cadrul unei companii importatoare de autoturisme și piese de schimb, potrivit informațiilor oferite de Serviciul Vamal.

  Au fost identificate 41 de autoturisme care au fost importate în Republica Moldova, în perioada anilor 2014-2015, de către compania respectivă şi care au fost declarate ca fiind fabricate în anul perfectării importului. Însă, conform documentelor ajunse în posesia anchetatorilor, s-a stabilit că acestea au fost produse în anul precedent importului, iar această fraudă a urmărit înşelarea clienţilor care au procurat respectivele mijloace de transport.

  Prețul automobilelor variază între 700 de mii și 1,5 milioane de lei.

  Totodată, organele de anchetă au identificat șapte mijloace de transport importate pe parcursul lunii curente, fabricate în anul 2016, dar declarate organului vamal ca fiind fabricate în anul 2017.

  În cadrul perchezițiilor operate în birourile de serviciu ale suspecților au fost depistate o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracțiunea de contrabandă, fiind ridicată corespondența electronică a responsabililor de importuri cu furnizorii, blocuri de sistem care urmează a fi supuse expertizei informaționale, șapte autoturisme, adeverințe vamale și documente eliberate de către uzina producătoare.

  Investigațiile continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii infracțiunii. În cazul demonstrării culpabilității persoanelor implicate, acestea riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tematic

  Glamour politic în Moldova: deputat, cu o geantă de 2400 euro
  Tagurile:
  muijloace de transport, investigație, suspecți, automobile de lux, Serviciului Vamal, Chișinău, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei