02:36 21 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Dragoș Dumitriu
  © Sputnik / Miroslav Rotari

  Ce greșeli ar trebui să evite Dodon când va merge la Bruxelles

  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  8631

  În perioada 6-7 februarie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va întreprinde o vizită oficială la Bruxelles, acolo unde va discuta cu mai mulți oficiali de rang înalt o serie de probleme importante, în special ce țin de Acordul de Asociere cu UE.

  În cadrul unei emisiuni realizată de jurnalista Tatiana Cebotari de la Sputnik Moldova, jurnalistul și comentatorul politic român Dragoș Dumitriu s-a referit la gafele pe care președintele Republicii Moldova nu ar trebui să le comită când va merge în capitala Belgiei.

  ,,Igor Dodon ar comite o gafă dacă și-ar alcătui prost echipa cu care va merge la Bruxelles și dacă va merge cu o echipă radicală și nepregătită în relațiile cu Occidentul, va comite o greșeală de la care se vor trage foarte multe'', spune Dumitriu.

  Referindu-se la deplasarea președintelui moldovean la Moscova, Dragoș Dumitriu a  menționat că Igor Dodon nu a făcut o greșeală când a ales să meargă în prima sa vizită oficială în calitate de șef de stat în Federația Rusă, întrucât el trebuia să-și mulțumească electoratul, în mare parte pro-rus, care l-a creditat cu încredere.

  În cadrul aceleiași emisiuni, Dragoș Dumitriu a menționat că, ținând cont de situația creată la nivel regional și global, România ar trebui să aibă o diplomație bilaterală, să-și creeze relații bune și cu estul, și cu vestul.

  Autor: Tatiana Cebotari

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tematic

  Dragoș Dumitriu: România a devenit mai săracă decât era acum zece ani
  Tagurile:
  echipă, Igor Dodon, Bruxelles, Federația Rusă  Reguli de utilizareCOMENTARII

  Știrile Zilei