06:35 21 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Automobil cu numere transnistrene

  S-a găsit soluția pentru vămuirea mașinilor cu numere transnistrene

  © Sputnik/ Мирослав Ротарь
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  67602

  Executivul a aprobat amendamentele care vor permite vămuirea autoturismelor din stânga Nistrului cu o reducere de 70 la sută.

  CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Astfel, potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Guvern, mijloacele de transport cu plăcuțe de înmatriculare transnistrene vor putea fi vămuite cu o reducere de 70% din cota accizei, fără prezentarea în original a actelor în baza cărora au fost introduse în Republica Moldova.

  "Conform noilor amendamente, pentru plasarea în regim vamal de import a autoturismelor respective va fi necesară completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea documentelor confirmative, eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender", anunță Serviciul Vamal într-un comunicat.

  Prin urmare, persoanele care au deţinut până la 1 noiembrie 2016 în posesie sau în folosinţă mijloace de transport auto clasificate la poziţia tarifară 8703, indiferent de termenul de exploatare, cu plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender au dreptul de a le plasa sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016.

  Prevederea se conține în Legea nr. 280 din 16.12.2016, fiind valabilă doar pentru perioada 01 ianuarie — 01 aprilie 2017.

  Ulterior, Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru" va efectua înmatricularea acestor mijloace de transport în baza setului de documente menționate și a adeverinței vamale.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tagurile:
  Vămuire, Numere transnistrene, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei