02:42 18 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.61
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Lansarea cărții lui Iurie Roșca

  (VIDEO) Iurie Roșca și-a lansat noua carte la Chișinău. Invitați de onoare

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  22646

  Noua culegere de articole a lui Iurie Roșca a fost prezentată miercuri la Chișinău în fața unui public select

  CHIȘINĂU, 15 mart — Sputnik. Jurnalistul și politicianul Iurie Roșca și-a lansat la Chișinău noua sa culegere de articole sub titlul — "Ortodoxie și Naționalism Economic". Prezentarea noii cărți a avut loc astăzi, în incinta hotelului Jolly Alon.

  Noua apariție editorială cuprinde articole de autor, traduceri și recenzii, pe subiecte economice, politice, etno-culturale, geopolitice, relații de gen etc.

  Lansarea cărții lui Iurie Roșca
  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Lansarea cărții lui Iurie Roșca

  La eveniment au participat invitați speciali din România: jurnalistul Dragoș Dumitriu, generalul român Danuț Saulea, Mariana Heroiu, directorul editurii "Mica Valahie" de la București. Evenimentul a reunit personalități marcante din mediul academic, politicieni, jurnaliști, experți și membri ai societății civile din Republica Moldova.

  Mariana Heroiu
  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Mariana Heroiu

  „Această lucrare a lui Iurie Roșca reprezintă o lucrare doctrinară, o lucrare care pune fundamentele unor idealuri pe care trebuie să ni le fixăm, idealuri ale celor de aici, din Republica Moldova, idealurile noastre, celor de dincolo de Prut", a spus Mariana Heroiu, în cadrul luării sale de cuvânt.

  Generalul român Danuț Saulea este de părere că lucrarea "Ortodoxie și Naționalismul Economic" contribuie la apropierea dintre Republica Moldova și România.

  „Iurie Roșca, prin lucrarea aceasta, mi-a oferit prilejul să vă cunosc și mai bine și astăzi mă obligă să-i spun că îl prețuiesc și îl admir", a mărturisit generalul.

  Valeriu Ostalep, directorul Institutul de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, a apreciat noua apariție editorială, pe care o consideră o raritate pentru spațiul care cuprinde Ucraina, Republica Moldova.

  „În această carte putem găsi orice, numai nu naivitate atât de specifică Republicii Moldova. Această carte ar trebui să fie obligatorie pentru mulți ziariști care sunt în această sală astăzi, pentru că de acești ziariști depinde ce îndrugă oamenii în spațiul public", a spus Ostalep.

  Lansarea cărții lui Iurie Roșca
  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Lansarea cărții lui Iurie Roșca

  Dragoș Dumitriu l-a comparat pe Iurie Roșca, referindu-se la culegerea sa de articole, cu personaje din romanele lui Dostoievski, care trăiesc într-o continuă luptă și frământare internă.

  Potrivit jurnalistul român, „o carte care provoacă cele mai luminate minți să intre într-o polemică este o carte excelentă. Autorul care reușește așa ceva, să stârnească nu doar aplauze de conveniență, este chiar un autor și un talent".

  Lansarea cărții lui Iurie Roșca
  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Lansarea cărții lui Iurie Roșca

  Anterior o prezentare a cărții "Ortodoxie și Naționalism Economic" a avut loc la București, la Palatul Parlamentului. În România lucrarea lui Iurie Roșca a fost publicată de editura "Mica Valahie", iar la Chișinău aceasta a văzut lumina sub auspiciile Univeristății Populare.

  Evenimentul a fost transmis în direct de portalul Privesc.eu.

  Tagurile:
  Ortodoxie și Naționalism Economic, Lansare de carte, Iurie Roșca, Chișinău, Republica Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei