06:26 05 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.43
 • USD17.23
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.63
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  290943

  Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit un nou plafon pentru tarifele la benzină și motorină, care vor intra în vigoare începând cu ziua de miercuri

  CHIȘINĂU, 21 mart — Sputnik. ANRE a anunţat preţul plafon la carburanți pentru următoarele două săptămâni. Astfel, un litru de benzină va fi vândut cu cel mult 17 lei şi 34 de bani, cu 49 de bani mai puţin decât până acum. Motorina se va ieftini cu 54 de bani şi va fi comercializată cu un preț maxim de 15 lei şi 08 bani.

  Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari riscă să fie sancţionate. Potrivit noii Metodologii, ANRE calculează la fiecare 14 zile calendaristice, în funcție de cotațiile Platts și Argus din perioada precedentă, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web.

  În aceeași zi, toți operatorii de pe piața produselor petroliere vor stabili, pornind de la prețurile plafon calculate de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le vor publica pe pagina web și le vor afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare, a explicat ANRE.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>  Știrile Zilei