12:22 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  3301

  Şi-a propus un scop şi nu s-a dat bătut până nu l-a văzut realizat, chiar dacă succesul nu a venit din prima încercare

  CHIŞINĂU, 3 apr — Sputnik. Moldoveanul Dmitri Petrenko a plecat acum ceva timp în Franţa, ştiind exact ce vrea să facă acolo. Tânărul ambiţios şi-a propus să ajungă angajat în restaurantul „celui mai bun bucătar al secolului XX", Paul Bocuse.

  "Am făcut asta, chiar dacă din a treia încercare, dar am obţinut ceea ce mi-am dorit — să ajung în restaurantul celui mai bun bucătar al secolului XX", Paul Bocuse", a scris Dmitri pe pagina sa de facebook, mesajul însoţind o fotografie în care acesta ţine tricolorul Republicii Moldova în mână.

  Petrenko subliniază că acesta fost obiectivul principal pentru care a plecat în Franţa, menţionând că este fericit că a avut „suficientă răbdare şi insistenţă pentru a merge înainte atunci când uşile se închideau în faţa mea".

  „Fără a cunoaşte limba, într-o ţară străină, fără nici un fel de studii în domeniul culinar, am ajuns totuşi, peste doi ani, în unul dintre cele mai bune restaurante din lume".

  „Voi ţine minte pentru totdeauna ziua în care s-a încheiat perioada de probă, iar bucătarul-şef mi-a spus că mă angajează… Au fost cele mai puternice emoţii pe care le-am trăit în cei 30 de ani de viaţă", a povestit tânărul, adăugând că dedică această victorie familiei sale, care l-a susţinut şi s-a rugat pentru el.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tematic

  Moldoveanca Iulia Beregoi a uimit iarăşi la "Voice Kids Rusia"
  Tagurile:
  restaurant, bucătar, Paris

  Știrile Zilei