13:41 15 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.00
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Vitalie Pîrlog

  EXCLUSIV! În premieră, un expert moldovean este șef la Interpol

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  3502

  Comisia pentru Controlul Fișierelor INTERPOL va fi condusă de Vitalie Pîrlog, cetățean al Republicii Moldova, care a fost anterior ministru al Justiției

  CHIȘINĂU, 7 aprilie — Sputnik. Comisia Pentru Controlul Fișierelor INTERPOL a adoptat, în cadrul celei de a 100-a sesiune din 27 — 29 martie curent, o serie de noi reguli de funcționare și l-a ales în calitate de președinte pe fostul ministru moldovean al Justiției, Vitalie Pârlog. Informația a fost publicată pe site-ul organizației.

  Este de menționat că președinte al acestei comisii poate fi unul dintre membrii săi, care a fost susținut prin vot de cel puțin 5 dintre cei 7 membri.

  Comisia pentru Controlul Fișierelor INTERPOL (CCF) are două camere: Camera pentru Control și Supraveghere și Camera pentru Contestări (plângeri). Președintele CCF prezidează ambele camere și dirijează lucrările acestora.

  Fiind solicitat de Sputnik, Vitalie Pîrlog a confirmat alegerea sa în calitate de președinte al CCF a INTERPOL. Fiind întrebat ce atribuții va exercita conform statuluilui dânsul a precizat că „președintele exercită controlul gestiunii comisiei și lucrărilor secretariatului acesteia. El este garantul respectării regulilor privind independența comisiei și a membrilor acesteia”.

  Vitalie Pîrlog a mai menționat că, între sesiunile CCF, președintelui îi sunt delegate o serie de împuterniciri suplimentare, cum ar fi reprezentarea comisiei la lucrările Comitetului executiv și ale Adunării generale a INTERPOL, orice comunicare cu Secretariatul general al INTERPOL, aprobă concluziile finale ale comisiei și exercită o serie de alte atribuții procedurale.

  Vitalie Pîrlog
  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Vitalie Pîrlog
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei