02:23 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  Tentativa de asasinare a lui Vlad Plahotniuc (4)
  4701

  Oamenii legii au mai reținut, luni, o persoană care făcea parte din gruparea criminală care a pus la cale tentativa de omor a liderului PD, Vladimir Plahotniuc

  CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Procurorii au mai reținut, luni, o persoană în dosarul tentativei de asasinare a președintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a declarat pentru Sputnik Moldova, adjunctul șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale, Vitalie Busuioc. 

  În total, în cadrul acestei cauze penale sunt reținute 18 persoane. Opt persoane au fost reținute în data de 7 aprilie, pe teritoriul Republicii Moldova. În aceiași zi, alte nouă persoane au fost reținute în Ucraina. 

  ”Persoana care a fost reținută, luni, a avut rolul de a facilita trecerea frauduloasă a hotarului a unor membri ai grupării criminale care a pus la cale tentativa de omor”, a precizat Busuioc. 

  Procurorul susține că toți membrii grupării criminale sunt învinuiți de pregătirea omorului la comandă de către un grup de persoane. Toți învinuiții riscă închisoare de la 15 la 20 de ani. 

  Magistrații de la Judecătoria Centru au aplicat, la demersul procurorilor, tuturor celor opt persoane reținute pe 7 aprilie, 30 de zile de arest în izolator. Membrii grupării criminale au fost plasați în arest preventiv în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. 

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Тема:
  Tentativa de asasinare a lui Vlad Plahotniuc (4)
  Tagurile:
  ultimele stiri, Tentativă de asasinare, Asasinarea lui Plahotniuc, Asasinii, Attempt, Omor, Atac, Vlad Plahotniuc, Moldova


  Știrile Zilei