10:37 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  597 0 0

  După ce autoritățile de la Chișinău i-au obligat pe moldoveni să renunțe la permisele de conducere auto fără termen și să solicite în locul lor altele noi, au apărut discuții între experți privind deja soarta buletinelor de identitate de tip vechi

  CHIȘINĂU, 10 iun — Sputnik. Expertul moldovean Valeriu Ostalep subliniază, în contextul dezbaterilor legate de obligarea moldovenilor să-și perfecteze permise de conducere auto de tip nou că și alte documente nu corespund unor standarde, precum susțin autoritățile când argumentează „necesitatea" eliminării permiselor de conducere fără termen de valabilitate.

  „Amintesc, că toți au certificate de naștere incorecte. Atestat. Culoarea pașaportului deja plictisește. Să ne oblige să schimbăm pașapoartele tehnice la fiecare 6 luni. Nu de alta, dar ne-am relaxat prea de tot", a scris Valeriu Ostalep pe pagina sa de Facebook.

  Inițiativa autorităților moldovenești de a interzice utilizarea permiselor de tip vechi și de a-i obliga pe posesorii lor să le schimbe pe altele de tip nou au provocat dezbateri aprinse și critici dure din partea cetățenilor și mai multor experți.

   

  Tematic

  Lege nouă: îl poți conduce fără permis. Vezi ce vehicul
  Tagurile:
  Tip nou, Schimbare, Acte, pașaport tehnic, Permis de conducere, Moldova


  Știrile Zilei