10:30 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Femeie la volan

  Șoferii moldoveni, uimiți de noul preț al carburanților

  © RIA Novosti . Sergei Pyatakov
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  284 0 0

  Mai multor șoferi moldoveni nu le-a venit să creadă atunci când au aflat ce decizie a luat ANRE cu privire la prețul benzinei și motorinei

  CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Conducătorii auto din Moldova au avut parte de o veste plăcută din partea ANRE, care a decis să reducă prețul plafon la benzină și motorină.

  Începând de miercuri, benzina de marca A-95 se va ieftini de la 17,14 lei până la 16,57 lei, iar motorina va costa mai puțin de 13,96 lei, față de plafonul de preț actual de 14,69 lei.

  Potrivit noii metodologii, ANRE calculează la fiecare 14 zile calendaristice, în funcție de cotațiile Platts și Argus din perioada precedentă, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web.

  În aceeași zi, toți operatorii de pe piața produselor petroliere vor stabili, pornind de la prețurile plafon calculate de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le vor publica pe pagina web și le vor afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Nici o companie de profil nu poate majora prețurile de sine stătător. Cei care încalcă regula sunt pasibili de sancțiuni dure, inclusiv retragerea licenței. Potrivit raportului ANRE, în primul trimestru al acestui an RM a importat 77 de mii 481,8 tone de carburanți, ceea ce constituie cu 14,2% mai mult comparativ cu indicatorii din anul precedent. Totodată, țara a achiziționat 241 de mii 800,8 tone de motorină (+15,5% pe an).

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei