23:24 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Vlad Filat la Curtea de Apel, imagine din arhivă

  Vlad Filat seamănă groază: după mine vor urma alții. A zis și despre Ghimpu

  © Sputnik / Vladimir Polusatov
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  362830

  Exact acum un an, pe 8 iulie 2016, fostul premier Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare, a declarat într-o postare pe Facebook că „vor urma și alții", iar Mihai Ghimpu a ocupat un loc aparte în epistolia de la acea dată

  CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. După ce prima instanță pronunțase verdictul în cazul lui Vlad Filat, pe pagina de Facebook a acestuia a apărut un comentariu amplu, în care condamnatul avertiza că și alții ar urma să ajungă acolo unde este el.

  Totodată, Filat se arătase uimit de felul în care mai mulți politicieni moldoveni „dau aprecieri sentinței".

  Atunci Filat a invocat „prezumția nevinovăției", subliniind că va continua să lupte la Curtea de Apel și chir la CEDO.

  Fostul premier și lider al PLDM l-a pomenit, la un moment dat, pe liderul PL, Mihai Ghimpu. Numindu-l pe Ghimpu, probabil ironic, „cel mai mare jurist al țării", filat a notat că acesta, la fel ca alții, „deja au dat sentința irevocabilă" și îi împart averea pe la televizor, „chiar și casa obținută legal cu mulți ani înainte". O fi încercat, oare, Vlad Filat, să spună că, de fapt, deținea și averi obținute pe căi nu tocmai legale?

  La finalul acelei scrisori Filat a afirmat că procesul de care a avut parte a fost un spectacol. El a mai spus că a fost supus umilinței și că a fost „întemnițat ca să distrugă PLDM", dar și pe dânsul „ca figură politică". El a mai spus că i-a fost distrusă familia. Însă, una peste alta, Filat și-a încheiat acea epistolă cu o altă întrebare, care pare să-l fi frământat cel mai mult: „Unde este miliardul furat?".

  Tematic

  Unde este acum Vlad Filat și cum e la Lipcani
  Detalii despre ieșirea lui Vlad Filat de după gratii
  Vladimir Filat, tot mai aproape de libertate după decizia CSJ
  Tagurile:
  condamnare, Sentință, Pușcărie, Vlad Filat, Facebook, Declarație, Curtea de Apel, CNA, Mihai Ghimpu, Vlad Filat, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei