19:52 23 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.03
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  A couple walks in Tiraspol, capital of self-proclaimed Moldovan Republic of Transnistria on April 3, 2017.

  Moldova, pregătită de compromis în problema Transnistreană

  © AFP 2018 / Aleksey FILIPPOV
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  83 0 0

  Președintele moldovean, Igor Dodon, a declarat într-un interviu că Moldova este gata de compromisuri pentru reintegrarea țării.

  CHIȘINĂU, 21 iul — Sputnik. Moldova este gata de compromisuri pentru reîntregirea statului și este împotriva unor opțiuni radicale în rezolvarea diferendului transnistrean, a spus președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu publicat vineri.

  „Am văzut consecințele pentru alte țări și suntem gata să facem compromisuri pentru reîntregirea țării. Toți partenerii noștri din Vest  și din Est o recunosc”, a declarat Dodon pentru ziarul rusesc Izvestia.

  Președintele a subliniat că o abordare mai radicală va însemna pierderea statalității Moldovei. 

  „Nu trebuie să avem o abordare radicală față de Transnistria. Cred că această problemă trebuie rezolvată doar pe calea negocierilor și trebuie să ne vedem unii cu alții. Desigur, avem persoane înfierbântate, însă nu foarte multe. Nu exclud că sunt împinși de cineva din Occident, pentru ca aici să fie un nou punct fierbinte. Am fost întotdeauna și vor fi categoric împotriva unui astfel de scenariu”, a spus Dodon.

  Începând cu anul 2005, discuțiile în vederea rezolvării diferendului transnistrean au loc în format 5+2, care include, în afară de reprezentanți ai Moldovei și Transnistriei, Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Rusiei, Ucrainei, ca mediatori — Uniunea Europeană și Statele Unite.

  Tagurile:
  Transnistria, Igor Dodon, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei