02:39 18 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.61
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Descărcări electrice

  AVERTIZARE: Dinspre România se îndreaptă ploi puternice cu descărcări electrice

  © AFP 2018 / Nicolas Tucat
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  870 0 0

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru tot teriroriul Republicii Moldova trei zile de ploi puternice cu descărcări electrice.

  CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. Totodată, pe alocuri aceste precipitații vor fi sub formă de averse, ploi de scurtă durată. Prognoza este stabilită pentru zilele de miercuri, joi și vineri pentru zonele de sud și centru ale țării, iar pentru regiunile din nord acestea sunt valabile și pentru sâmbătă inclusiv.

  Administrația Națională de Meteorologie din România a emis astăzi Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ pentru perioada 26 iulie, ora 20.00 — 27 iulie, ora 20.00, în Muntenia, Moldova și local în Carpații Orientali și Meridionali.

  „Instabilitatea atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp”, precizează sursa citată.

  Cod galben, ANM, România, captură ecran
  Cod galben, ANM, România, captură ecran

  În același timp, paradoxal, până pe 2 august este valabilă avertizarea cod galben de secetă hidrologică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

  Prognoza meteo, captură ecran
  Prognoza meteo, captură ecran
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei