11:39 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  322520

  Starea lui Mihai Ghimpu s-a agravat mult și brusc, după ce primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost arestat

  CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik, Nicu Goncear. Liderul Partidului Liberal a început să se comporte în ultima vreme mult mai straniu decât se manifesta pe vremuri, indiferent dacă era în opoziție sau la guvernare.

  Se pare că Ghimpu a luat prea în serios importanța sa în marea politică moldovenească, în care acesta a ajuns accidental. Care sunt acele stranietăți din comportamentul liberalului din Colonița? Cel puțin următoarele momente bat prea tare la ochi:

  El nu mai vine la ședințele Parlamentului, din moment ce Chirtoacă a devenit „clientul" procrorilor;

  Dânsul postează lucruri stranii pe pagina sa de Facebook;

  În ultima vreme Ghimpu vorbește cam des despre moarte;

  Acesta evită și mai mult presa în ultimele luni.

  Ar mai fi și alte observații, dar o să mă limitez doar la acestea, deocamdată.

  Probabil Mihai Ghimpu știe mai multe despre dosarul lui Chirtoacă și își dă seama că nu are cu ce-l ajuta, decât să facă declarații politice prin care să se victimizeze pe sine pe nepotul său.

  Ghimpu îmi lasă impresia că încearcă să convingă organele de drept că „rolul exclusiv" pe care dânsul, în imaginația sa, îl joacă în istoria Republicii Moldova, are o valoare ce ar trebui să șteargă ca un burete, „din oficiu", toate fărădelegile comise de liberali. Faptul că procurorii, judecătorii și guvernarea nu-i recunosc geniul și ponderea îi accentuează liderului PL depresia și consternarea.

  Tematic

  Vlad Filat seamănă groază: după mine vor urma alții. A zis și despre Ghimpu
  Tagurile:
  Situație gravă, Ghimpu, Guvernare, Liberali, Rol, Dosar penal, Istorie, Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Moldova

  Știrile Zilei