18:48 26 Mai 2018
Chişinău+ 22°C
În direct
 • EUR19.71
 • USD16.82
 • RUB0.27
 • RON4.26
 • UAH0.64
  Anișoara Loghin

  (VIDEO) Chirtoacă - o nouă cauză penală. Anișoara Loghin a mulțumit pentru știre

  © Facebook / Anișoara Loghin
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  1095 0 0

  Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție, este cercetat într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

  CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. În perioada 1998-2013, sute de persoane au obținut prin judecată dreptul de a primi locuințe în Chișinău. Consiliul Municipal Chișinău urma să le transmită în folosință apartamentele. Doar că primarul ar fi decis să le dea oamenilor bani, dar nu locuințele propriu-zise. Oamenii legii susțin că Dorin Chirtoacă a făcut tranzacții de împăcare cu anumite persoane și chiar dacă nu avea dreptul, ar fi dispus alocarea de bani pentru aceștia din bugetul municipal, deși aceasta este o atribuție a CMC, se menționează într-un comunicat emis de Centrul Național Anticorupție. 

  „Primarul general al mun. Chișinău, încheind 81 de tranzacții de împăcare și achitând mijloace ale bugetului municipal în sumă totală de 66 730 577, 80 lei, a cauzat administrației publice locale un prejudiciu în proporții deosebit de mari”, precizează sursa citată.

  Fosta soție a primarului suspendat al Chișinăului, Anișoara Loghin, a prezentat la orele amiezii această știre în direct la postul privat de televiziune la care este angajată, iar după încheierea intervenției reporterului, jurnalista i-a mulțumit pentru știre, așa cum se obișnuiește. De această dată, Anișoara Loghin nu a schițat nicio emoție, resemnându-se, probabil, cu decizia reușită de a se fi despărțit la timp de cel ce urma să primească arest la domiciliu și să fie cercetat penal.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei