23:27 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Ucraina

  Moldova și Ucraina vor delimita frontiera până la sfârșitul acestui an

  © Sputnik / Павел Паламарчук
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  18313

  Ucraina își propune finalizarea procesului de demarcare a frontierei cu Republica Moldova până la sfârșitul acestui an

  CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman, a declarat că țara sa își propune finalizarea procedurii de demarcare a frontierei cu Republica Moldova până la sfârșitul anului 2017.

  Vineri, premierul moldovean și omologul său ucrainean, Pavel Filip, au avut loc o întrevedere la Odesa, în cadrul căreia părțile au discutat despre etapele de realizare a foii de parcurs a relațiilor dintre cele două state și au constatat că există un progres la acest capitol. Schimbul de mărfuri între Ucraina și Moldova a crescut cu o treime în primul semestru al acestui an, până la 317 milioane dolari.

  "Spre sfârșitul anului, a menționat premierul Ucrainei, Kievul se așteaptă la finalizarea procedurii de demarcare a frontierei moldo-ucrainene", se spune în comunicatul serviciului de presă al executivului ucrainean.

  Potrivit comunicatului, se depune o muncă activă pentru dezvoltarea infrastructurii de frontieră. A fost introdus controlul comun la punctele de frontieră Cuciurgan, în curând urmează să fie deschis podul Bronnițî-Unguri. Pe viitor se planifică construcția podului peste Nistru Iampol-Soroca și restabilirea transportului feroviar pe segmentul Berezino-Basarabeasca.

  Groisman a propus elaborarea mecanismului de soluționare a problemelor existente între cele două state în cadrul următoarei ședințe a comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene, care ar urma să se desfășoare la sfârșitul lunii septembrie.

  Tagurile:
  delimitarea, prim-ministru, Frontiera, Guvern, Vladimir Groisman, Pavel Filip, Kiev, Republica Moldova, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei