01:58 23 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
  Țâpova

  Cauza morții tinerei la Țâpova - poliția a înaintat o versiune preliminară

  © Photo: Игорь Взоров
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  7283 0 0

  Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat pentru Sputnik Moldova că această versiune nu este definitivă, deoarece ”nu este argumentată până la capăt”.

  CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Versiunea preliminară a morții tinerei de 31 de ani, care a dispărut misterios acum trei zile, în regiunea satului Țâpova, este calificată drept accident în urma căderii de la înălțime. 

  Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat pentru Sputnik Moldova că această versiune nu este definitivă, deoarece ”nu este argumentată până la capăt”. 

  ”Versiunea preliminară pe care o examinăm în cazul morții femeii este căderea de la înălțime, care a provocat decesul. Însă pentru a avea fermitate în ipotezele noastre, a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului. Concluziile pe care ni le vor prezenta medicii legiști ne vor ajuta să determinăm cauza morții”, a declarat Cavcaliuc. 

  Șeful adjunct al IGP a precizat că la etapa actuală nu a fost deschis dosar. La moment sunt efectuate toate măsurile procesual penale. 

  Gheorghe Cavcaliuc a mai declarat pentru Sputnik că trupul neînsuflețit al tinerei a fost găsit la jumătate de kilometru de locul unde a fost amplasat campingul grupului cu care tânăra din Ialoveni a mers în excursie în locurile pitorești din regiunea satului Țâpova, raionul Rezina.

  ”Cadavrul a fost găsit la jumătate de kilometru de camping, într-o zonă de cascade, greu de străbătut”, a declarat Cavcaliuc. 

  Întrebat despre grupul căruia i s-a alăturat Irina Cacialova, tânăra găsită moartă, șeful adjunct al IGP a declarat că ”majoritatea persoanelor au fost audiate”. Totodată, victima și-a lăsat toate lucrurile personale în cort, nu și-a luat cu ea nici măcar telefonul mobil. 

  Tânăra a dispărut sâmbătă, în jurul orei 15.00. Căutările acesteia au început duminică seara. Luni, 11 septembrie, s-a alăturat căutărilor și o echipă de aproape 60 de salvatori, polițiști și chinologi. 

  Liliana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, a precizat pentru Sputnik-Moldova că trupul neînsuflețit al tinerei a fost găsit marți, 12 septembrie, la ora 13:29, în apropiere de Cascada Morții din Țâpova.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei